Programma Popronde Breda 2014 bekend

Festival dit jaar groter dan ooit

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Na een glorieuze rentree in 2013 heeft Popronde Breda vandaag de volledige programmering alvast verklapt aan 3voor12/Breda. Met 40 optredens op 26 locaties is de Bredase editie op donderdag 20 november van het rondreizende festival dit jaar omvangrijker dan ooit. Tussen de namen die aantreden op één van de 26 locaties zitten 3FM Serious Talents, winnaars van de Grote Prijs van Nederland en andere veelbelovende artiesten uit de vaderlandse popscene.

Cultuurwethouder Selçuk Akinci opent rond 19:15 uur het festival officieel in café Vulling, waarna de band Rondé daar het eerste optreden voor zijn rekening zal nemen. Het festival gaat tot diep in de nacht door en eindigt met een dj-set van de band Orange Skyline op de afterparty in café De Speeltuin.

Alles gratis
Bijzonder is dat iedere locatie gratis toegankelijk is. Eerder op de dag zullen deelnemende artiesten ook al kleine, akoestische optredens in de stad spelen, Popronde Breda noemt het previews. Voor café Vulling staat gedurende de avond een caravan die als infostand dient en waar ook kleine optredens zijn. Popronde is een kweekvijver en het festival is soms een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio, naar een groter publiek en naar een mooie carrière in de Nederlandse muziekbusiness. Denk aan eerdere deelnemers: Racoon, De Staat, Dotan, Chef' Special, Go Back to the Zoo, John Coffey, Blaudzun, Mister & Mississippi, Case Mayfield en Bells of Youth.

Nieuwe locaties en samenwerkingen
Naast de locaties van vorig jaar zijn er diverse nieuwe locaties zoals de NHTV, Yirga, In Kannen & Kruiken, De Kleine Wereld (3voor12-podium), Publieke Werken, Catch22, Het Zwarte Schaap, Le Petit, Heeren van Breda, SamSam, kapper Hier en Dhaar en ‘mannenwinkel’ WEST. Popronde Breda werkt dit jaar voor het eerst samen met festival Breda Barst. Dat heeft zijn naam verbonden aan het podium in café SamSam, met On Eva en Orange Skyline op de bühne. Daarnaast zijn er diverse partnerpodia, zoals die van muziekblad OOR (Vulling), radiostation 3FM (Mezz) en 3voor12 (De Kleine Wereld).

Gehele programma
De hele line-up voor 2014 in Breda: Stuart Mavis, Rondé, On Eva, Bixby, Chayah, Eveline Vroonland, I Took Your Name, Menhir, April, The Canonball Johnsons, CUT_, Piñata, Einfach Kurt, Cas Ronckers, Reveller, Fokko, IX, Close Up, Orange Skyline, The Road Home, Floris Bates & The Rented Friends, Van Rossem Elektrowerken, Lion, Meet Lizard, Jack and The Weatherman, Me & Mr. Jansen, Geert & The Chiefs, Pauw, Tenfold, Radio Days, Straight From The Fridge, The Great Communicators, The Skaggerz, The Sensational Second Cousins en The Shady Greys.

Deze primeur is zo heet, kijk voor het exacte tijdschema en de locaties morgen op www.popronde.nl/steden/breda.