In gesprek met Capribee Live Sessions

Akoestische live sessies op een unieke locatie

Tekst: Kyki Vermaire, foto's: Capribee Live Sessions ,

Onlangs waren wij bij de tweede live sessie van Capribee met Stevious. Wij waren gecharmeerd van het concept en spraken met de eigenaresse om kennis te maken met dit gloednieuwe videoproductiebedrijf uit Breda.

Melissa Scharroo studeert aan het Grafisch Lyceum Rotterdam, richting cameravrouw/editor en zit momenteel in het een-na-laatste jaar van haar opleiding. Vanaf 2011 is Melissa actief als foto-en videografe. Ondanks haar jeugdige leeftijd werkt zij met grote namen zoals Will and the People, Jett Rebel en Dotan. Inmiddels is haar hobby, het filmen en fotograferen van (opkomende) artiesten, haar werk geworden en wilde een nieuwe uitdaging: een eigen bedrijf starten in deze branche. Zo is in de zomer van 2014 Capribee geboren.

Capribee, de naam is een combinatie van het sterrenbeeld capricorn en de betekenis van haar naam honeybee. Met haar bedrijf wil zij artiesten een podium geven en de akoestische live sessies meer aandacht geven. Na elke sessie maakt Melissa een aftermovie. De artiesten krijgen achteraf de video. Haar focus zal op de muziek blijven, maar ze wil zichzelf geen beperkingen opleggen en in de toekomst wordt haar aanbod zeker uitgebreid.

De live sessies van Capribee zijn op een unieke locatie in Breda. Een oude boerderij waar zij drie plekken heeft; buiten onder de grote boom, rondom het kampvuur en op de oude zolder. De professionaliteit van de jonge Melissa en de entourage zorgen ervoor dat de live sessies goed bezocht worden. Om te beginnen zijn de sessies één keer per maand, maar nu blijkt al dat de sessies zo goed gaan, zowel qua artiesten als publiek, dat ze om de twee weken plaatsvinden. “Het is veel regelen, zeker naast school, maar het is zo leuk om te doen!”, aldus Melissa. Op dit moment zijn de sessies nog gratis en geldt er een maximaal aantal bezoekers om de sfeer en intimiteit te behouden. Via haar eigen netwerk en met behulp van social media kanalen komt zij in contact met artiesten. Melissa blijft zowel fotograferen als filmen. In beide heeft zij volledig haar draai gevonden. In de toekomst zou Melissa graag Carpribee zien groeien tot iets veel groters, echt een begrip in de muziekindustrie en fotografiewereld. Toch zal zij er altijd naar streven om uniek en vernieuwend te blijven.

Binnenkort maakt Capribee bekend welke acts er komen optreden. Hou Facebook en de website in de gaten!