Jungle By Night swingt in Mezz

Instrumentale mix van jazz, funk en afrobeat

Tekst: Geneviève Smans, foto's: Francois de Jonge ,

Jungle by Night bestaat uit negen enthousiaste, ambitieuze muzikanten uit Amsterdam. Ondanks de jonge leeftijd van de bandleden heeft Jungle by Night al door Europa getoerd en op festivals als Lowlands en Sziget gestaan. In april verscheen het derde album ‘The Hunt’. Vrijdag 23 mei stond Jungle by Night in Mezz, Hunting The Robot verzorgde het voorprogramma.

Hunting The Robot opent de avond veelbelovend. Helaas is de zaal nog halfgevuld en wil het publiek nog niet echt in de vibe van de groovy indiepop komen. Zanger Usidame doet er zeker alles aan het publiek mee te laten doen, zo springt hij zelfs van het podium de zaal in. Hij legt uit: “Dat was niet gepland. Ik viel, maar ik maakte er een showtje van.”

Na een korte pauze begint Jungle by Night. De trompetist, saxofonist en trombonist komen het podium op en verzorgen een rustig intro. Langzaam sluit de rest van de band aan en barst het feest los. Tijdens de set is er veel plezier en lol onder de muzikanten. Dit is ook zeker terug te zien in het publiek. Het gaat helemaal los op de swingende, opzwepende muziek. Er is onwijs veel interactie met het publiek, en dat terwijl het een compleet instrumentale set is. Erg grappig zijn de zelfverzonnen danspasjes van de mannen van Jungle by Night, met hun enthousiasme krijgen ze dan ook de hele zaal mee aan het dansen.

Er wordt een hoop nieuw materiaal van het nieuwe album ‘The Hunt’ gespeeld. Het bevat de afrobeat-sound waar de band bekend om staat, maar er komen ook invloeden als rock en funk in voor.

Gezien: Hunting The Robot, Jungle by Night. Mezz, vrijdag 23 mei 2014.