Black Hole Recordings lanceert online distributie platform

Dit is de kans om jouw productie uit te brengen via het legendarische Bredase label

Tekst: Daniël Hereijgers ,

De Nederlandse platenmaatschappij Black Hole Recordings uit Breda, bekend van de eerste release van bijvoorbeeld Tiësto in de jaren negentig, lanceert zondag 25 mei een nieuwe business unit: Black Hole Distribution. Een nieuwe “full service distributeur van muziek” volgens de maatschappij “voor artiesten en platenmaatschappijen in alle muzikale genres”. Black Hole Distribution is een muziek management systeem en onderdeel van de bestaande Black Hole Recordings website.

Black Hole Distribution moet meer gaan antwoorden op de vraag naar digitale distributie, want met de verschuiving naar digitale distributie wil de platenmaatschappij één van de ‘key players’ zijn in die wereld. Met het online distributie platform kunnen klanten, dus artiesten en platenmaatschappijen, muziek uploaden, de catalogus beheren en sales en trends bekijken. Meer dan 180 digital service providers zoals iTunes, Spotify, Deezer, Soundcloud en Amazon hebben al een connectie met Black Hole Distribution.

In 2009 begon de ontwikkeling van Black Hole Distribution. In dat jaar werden aan de eerste klanten, vooral bevriende platenmaatschappijen, distributie services aangeboden. Sinds 2011 zijn al meer dan 70 platenmaatschappijen de samenwerking aan gegaan met Black Hole Distribution. Veel verschillende genres zijn vertegenwoordigd, van dance, electronic, pop, rock, latin, salsa, jazz en klassieke muziek. De laatste stap was het maken van een online platform voor artiesten en vanaf zondag wordt het nieuwe system dus officieel gelanceerd.

Artiesten en platenmaatschappijen die interesse hebben in services van Black Hole Distribution, kunnen contact opnemen via de website. Check ook het vrolijke uitleg filmpje hieronder. Samengevat: dit is de kans om jouw productie uit te brengen via het legendarische Black Hole!