Afgelopen vrijdag voorproef nieuwe cd Rob Klerkx and The Secret in KZ Mezz

Emoties overheersen in zang en muziek

Astrid Dhaenens ,

Rob Klerkx heeft inmiddels vier soloalbums op zijn naam staan, de vijfde is in aantocht. Boeiende en pakkende melodieën, een helder stemgeluid en Klerkx’ vertellende manier van zingen, zorgen ervoor dat je als luisteraar geboeid blijft. Emoties overheersen, zowel in de zang als in de dynamiek van de muziek.

Over vier weken is het zover: dan komt de nieuwe cd van Rob Klerkx and The Secret uit, getiteld ‘Magnolia’. In juni zal in Paradiso Amsterdam de cd-presentatie volgen. Afgelopen vrijdag trad Klerkx met band op in Breda. Helaas waren hier maar zeer weinig bezoekers op af gekomen. Onterecht, want de liedjes zitten professioneel in elkaar. Ook de complete band was goed op elkaar ingespeeld.

Aan de muziek lag het ook niet. Er was sprake van veel variatie in de nummers, van rustig naar opzwepend. Dit kwam mede door de combinatie van drum en keyboard. Zo ook bij één van de nieuwe nummers, ‘Come Home’, was dit duidelijk te horen. Een mooi, rustig nummer, met opzwepende stukken. De drum was bij meer nummers nadrukkelijk aanwezig. Ook bij ‘Burning Heart’, mede afkomstig van ‘Magnolia’.

Dat het optreden boeiend was, bleek toen het drukker werd. De meeste mensen die uit de Jupiler Zaal nog een kijkje kwamen nemen in Kleine Zaal, bleven geboeid staan luisteren. Dit gaf de band ook een boost. In plaats van een gepland uur, trad Klerkx ruim anderhalf uur op. Kortom: een bruisend optreden, waar de band, afgaande op het bezoekersaantal, veel te weinig credits kreeg.

Gezien: Rob Klerkx and The Secret, Mezz Kleine Zaal, vrijdag 2 mei 2014.