John Lennon McCullagh: talent én aaibaarheidsfactor

Tekst: Lisa Ruskus, foto’s: Sabrina Mollen ,

Amper zestien jaar, een onverstaanbaar accent en een hoop talent. De piepjonge John Lennon McCullagh doet deze middag Mezz aan, vergezeld door zijn vader annex tourmanager.

Al sinds zijn twaalfde schrijft en speelt John Lennon McCullagh nummers. Op zijn vijftiende tekende hij bij het label dat onder andere Oasis en Babyshambles groot wist te maken. Met de eerst genoemde, in Beady Eye formatie, stond McCullagh dan ook recent op de planken. Hij heeft zelfs een soortgelijk kapsel als de gebroeders Gallagher. De sound die McCullagh brengt is echter veel rauwer. Hoe jong McCullagh ook mag zijn, hij is een troubadour met een doorleefde stem, akoestische gitaar en mondharmonica. John Lennon McCullagh doet qua geluid zeer aan zijn jonge evenknie Jake Bugg denken. Het rammelt hier en daar wel wat meer, maar McCullagh heeft nog vier jaar de tijd om te komen waar Bugg nu is.

Een bezoekende hond, een échte, zorgt voor grote hilariteit en vertedering bij de jonge zanger. Er worden tenminste twee nummers aan de trouwe viervoeter opgedragen. McCullagh is een zeer innemende jongen die de sfeer luchtig en gezellig weet te houden. Het publiek heeft aandacht voor de jonge zanger die ondanks zijn rauwe stemgeluid een hoge aaibaarheidsfactor heeft. John Lennon McCullagh gaat momenteel de wereld over met zijn debuutalbum. Hij heeft niet alleen het talent om groot te worden, je gunt het hem ook van harte. Zo sluit Mezz niet alleen de hond, maar ook John Lennon McCullagh in het hart.

Gezien: John Lennon McCullagh. Mezz Kleine Zaal, zondag 30 maart.