Green Lizard speelt ook in Breda een thuiswedstrijd

Intieme show, dampend als vanouds

Tekst: Lisa Ruskus, foto’s: Rick Ruskus ,

In een intieme sfeer in de Kleine Zaal van Mezz presenteert Green Lizard hun nieuwe single en vooral heel veel oud werk. En daar wordt het publiek, waarvan maar een heel enkele Green Lizard recentelijk heeft ontdekt, erg blij van.

Green Lizard is terug! Officieel is de letterlijke en figuurlijke familie sinds 2012 weer bij elkaar. Maar Mezz was sindsdien nog niet bezocht door de Tilburgse rockband. Breda blijkt een trouwe fanschare te bezitten die Green Lizard met zeer open armen ontvangt.

Green Lizard verdiende sporen met stevige, melodieuze rocksongs met een stevige ‘dichtgesmeerde’ sound waarin we soms de sound van Weezer herkennen. De nieuwe EP komt eraan, maar Mezz wordt vooral ondergedompeld in de ‘golden oldies’ die lustig worden meegezongen. Al om tien uur wordt het publiek getrakteerd op ‘Turn Around’. ”We kunnen nu wel stoppen”, aldus frontman Remi. Niets is minder waar, de band speelt  een set van een uur en vijfenveertig minuten, zonder te doen vervelen. De band bewijst nog met evenveel energie te kunnen spelen als tien, twintig jaar terug.

Green Lizard bewijst echter ook waarom de band nog niet echt groot is geworden of is kunnen blijven. Nummers zakken hier en daar wat in en maar weinig licks en teksten neem je mee naar huis. Dit doet echter geen afbreuk aan het optreden. Het daverende enthousiasme van de band en de ongelooflijke dankbaarheid maken er, zoals Obama zo mooi zei na zijn bezoek aan de nucleaire summit in Den Haag deze week, een gezellige avond van die de Bredase fanbase niet snel zal vergeten.

Gezien: Green Lizard. Mezz, Kleine Zaal, vrijdag 28 maart 2014.