Michael Prins en Breda onder de indruk van elkaar

Fotoverslag van Venice Queen + Michael Prins in Mezz

Tekst & foto's: Sanne van Hassel ,

Michael Prins werd landelijk bekend door zijn deelname aan het programma 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland'. In dit programma behaalde hij de finale in 2013 en won hij onder meer van Maaike Ouboter. Met dubbelalbum 'Rivertown Fairytales' op zak speelt hij vanavond in een bijna uitverkochte Mezz.

Venice Queen heeft de eer om tijdens de tour van Michael Prins te openen. Een moeilijke opgave, zo blijkt. Hoewel de band muziek maakt om bij weg te dromen, heeft het publiek meer oog voor elkaar. Hoewel de zang soms net op het randje is, zit het optreden prima in elkaar.

Michael Prins
heeft de aandacht van de zaal al met zijn eerste groet. Vanaf moment één ligt het publiek aan zijn voeten. Terwijl hij met zijn herkenbare stem zijn nummers brengt, wordt het stiller en stiller in de zaal. Het wordt zelfs zó stil, dat een bezoeker mededeelt dat de airco te veel lawaai maakt. De volle zaal bestaat vanavond uit veelal stelletjes die elkaar massaal vastpakken wanneer Prins achter de piano zijn 'Close To You' inzet.

Improvisatie speelt eveneens een grote rol deze vrijdagavond. De singer-songwriter wijkt veel van de setlist af en speelt andere nummers tussendoor. De band lijkt hier ontzettend goed op ingespeeld te zijn, doordat ze aandachtig volgen wat de zanger nu weer van plan is. De sfeer is intiem, niet alleen door de heel minimale belichting, maar ook door de praatjes tussendoor. Een echte prater is hij niet, desondanks zorgt hij  wel voor veel sympathie en humor. Hoewel de zaal continu onder de indruk is van de prachtige nummers, maakt Prins zich vooral zorgen of zijn ex uit Breda wel in de zaal aanwezig is. Ze had beloofd om te komen, maar na een aantal keer gevraagd te hebben of ze er is, geeft hij het op. Tegen het einde verschijnt ze dan toch vooraan het podium en excuseert hij zich tegen het publiek om kort een gesprek met haar aan te gaan. Zelfs dat vindt het allemaal prima.

Een uur en drie kwartier speelt de zanger met zijn band nummers die voor kippenvel zorgen bij het publiek. Hoewel Prins zelf aangeeft dat hij het een indrukwekkend publiek vindt, is dat andersom ook zeker het geval.

Gezien: Venice Queen, Michael Prins. Mezz, vrijdag 21 maart 2014.