Hush Hush schenkt Mezz terras gedenkwaardige momenten

Belgische band heeft terecht geen haast

Tekst: Daniël Hereijgers, foto’s: Robbert Nijs ,

"Gelukkig heb ik mijn zwart kostuum aangetrokken,” lacht Shaun van Steen, zanger van Hush Hush met zijn blik schuin omhoog naar de zon. Het weer is goed vandaag, alleen niet voor wie een pak met jasje draagt. Dat jasje gaat dan ook uit en hij stroopt zijn mouwen op. De band uit Sint Niklaas in België is vandaag te gast voor een Mezz terrasconcert en zal het geven wat een goed terrasconcert vanmiddag nodig heeft.

“Sstt….settle down… relax… hush hush!”, zo leest de biografie van Hush Hush op  Facebook. Die instelling is ook leidend vanmiddag in Breda. Het terras zit vol, geregeld zie je nog nieuwe mensen zoeken naar een stoeltje. De vier bandleden zitten tegen het raam, met twee lange rijen tafels en stoelen over bijna de hele  breedte van het terras. Naast zanger/gitarist en frontman Shaun zien we gitarist Thomas Spiessens en ook Koen de Gendt en Joris de Bock van Charlie Jones’ Big Band. De Gendt is vaste bassist van Hush Hush, De Bock valt in vandaag. Hij bespeelt cajon en bekken, De Gent speelt op een contrabas. Die contrabas maakt de sfeer extra relaxed, een beetje jazzy zelfs, bij tijd en wijle. Hush Hush werkt aan een eerste EP.

Hush Hush zet dus een ontspannen sfeer en houdt het ook interactief. Het publiek mag meeknippen in de vingers bij een lied met refrein “Made up my mind” en ook een beetje meezingen. Van Steen heeft een passende, soulvolle stem voor de muziek met blues, rock, folk  en americana. “Niet bang zijn, we zijn met velen”, en het terras doet mee. “Ah, mensen met ritme.” De muziek is gevarieerd genoeg om het volle uur te blijven boeien. De breakdowns zijn soms onverwacht en sterk. Hèt moment van de middag is wanneer Hush Hush het voor elkaar krijgt het publiek vaak en langgerekt een simpelweg “aahaa” mee te laten zingen.

En ook de toegift met de hele band is speciaal: één song, maar wel een lange. Net als je denkt dat Shaun aan het afronden is, neuriet hij iets en gaat het van bijna niets naar meezingen door de band naar opnieuw meezingen door het hele terras en welhaast naar een nieuw lied. Opnieuw een gedenkwaardig moment. Niet elk terrasconcert heeft zulke momenten nodig, maar zoals Hush Hush ze vandaag liet vallen, dat maakt het gedenkwaardig. Met zo’n reputatie zal het volgende terrasconcert vast weer zo volzet zijn.

Gezien: Hush Hush. Mezz terras, zondagmiddag 15 juni 2014.