Dancetour Breda 2014

Dance event maakt Breda de shit

Tekst & foto's: Kyki Vermaire ,

Eerste pinksterdag vult het Chasséveld zich vanaf 12:00 uur met dance liefhebbers. Het is prachtig weer en er hangt een gemoedelijke sfeer. Er wordt wat gemompeld dat een muziekje op de achtergrond best prettig zou zijn. Het event is goed verzorgd, de innerlijke mens wordt zeker niet vergeten. De bekende tenten met eten zijn weer aanwezig, want wat is nou lekkerder na een biertje: vette hap.

Dancetour heeft dit jaar weer een goede line-up. De winnaar van de Pepsi DJ Clash mag om 13:00 uur het event openen, Robin Ricco draait een half uur en langzaam aan wordt het wat drukker op het terrein. Kill the Buzz draait vanaf 13:30 uur een uur lang en zorgt ervoor dat het publiek ‘warm’ is voor Sunnery James & Ryan Marciano. Om 14:30 uur staat het duo op het podium om het publiek volledig uit zijn dak te laten gaan. De beat komt er pas echt in als W&W op het podium staan. Het klinkt allemaal net wat harder.

Jaarlijks trekt Dancetour een groot aantal bezoekers. Het gratis evenement is populair in Breda en elke editie is de kans groot dat je voor een gesloten deur staat. Het terrein laat een bepaald aantal mensen toe, vanwege veiligheidsredenen. Gelukkig zijn we ruim op tijd binnen en zien het terrein zich steeds meer vullen. Kinderen, mannen met ontbloot bovenlichaam en meisjes gehuld in schaarse kleding; iedereen is klaar om te shinen.

De line-up voor de avond achter elkaar: 17:00 - 18:15 uur: Quintin, 18:15 - 19:15 uur: Dannic, 19:15 - 20:45 uur: Showtek en van 20:45 - 22:00 uur: Blasterjaxx. MC Boogshe zorgt ervoor dat iedereen alert blijft. Ze staat als een huis op het podium en vindt “Breda de shit!” In totaal telt Dancetour 12 edities en tourt door het gehele land. Het trekt jaarlijks ruim 175.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste dance events van Nederland.