Release party Flexibel & D.J. ‘Het Startschot’

Klaar voor de start… AF!

Tekst: Kyki Vermaire, foto’s Benny Bos ,

Voor Mezz wordt er tikkertje gespeeld door de jongste generatie, links en rechts worden er bandjes uitgedeeld met het 18+ teken: alcohol toegestaan. Ouders lopen wat rond en dan is er nog de ‘tussenliggende generatie’ die buiten hun eigen feestje maakt. Een gemêleerde opkomst dus bij de release party van Flexibel & D.J. en hun startschot.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Jerry & Mocho Kerwin Answer Seffeline en MBS. Alles wordt gehost door MC4GYO met dj Kyra Tequila op de beats.

Een kleine twintig man staat op vrijdagavond 6 juni in de kleine zaal van Mezz. De avond begint met “TGIF” en “Het is fokking weekend, chillen met m’n niggas!” Alhoewel de boys allemaal hun best doen, het is toch een afweging die het publiek maakt. Buiten hangen met een biertje of binnen staan. Tijdens de breaks dropt lady Kyra Tequila haar beats, echter verlaat bijna iedereen de zaal om buiten te roken, drinken of te hangen. Jammer, we zien graag een vrouwelijke dj op deze mannenavond, dus zou ze meer credits verdienen. MC4GYO doet zijn ding en praat de acts aan elkaar.  

De zaal is voller als Flexibel & D.J. het podium beklimmen. Het duo, 18 en 19 jaar, is al een tijdje bezig met het produceren en releasen deze avond hun debuutalbum ‘Het Startschot’. Een jong duo dat op zich goed op weg is, maar nog kan groeien. Met hun album geven ze wel een startschot voor zichzelf af. De race is begonnen. Naast de “076 is de plek waar het gebeurt” en “076 is mijn stad” is er ook ruimte voor een persoonlijke track. Papa en mama worden naar het podium gehaald en Flexibel rapt voor zijn ouders. “Sorry voor elke traan die je laat”. De brief voor zijn ouders is duidelijk en oprecht.

Hopelijk duurt de race voor dit duo nog lang en blijven zij nieuwe tracks produceren. Ook al zijn ze jong, ze zijn wel met hun passie bezig. En dat is iets wat respect verdiend. “The only way to do great work is to love what you do.” - Steve Jobs

Met dank aan Benny Bos voor de foto’s.