B.I.T en MMMM verklaren de liefde aan de elektropunkrock

Friday On The ‘Electric’ Rocks in De Speeltuin

Tekst & foto's: Rick Ruskus ,

Voor velen is Valentijnsdag de dag om schrale boeketjes of dozen Merci bij geliefden af te leveren, maar voor de Speeltuin is het de dag van snoeiharde electropunkrock.

Het uit Tilburg afkomstige B.I.T (Bass Invaders Tilburg) opent de avond voor een redelijk gevuld café. B.I.T speelt met de randjes van electro en rock. Waar de band eerst vooral de melodie laag vanuit de Korg en laptop haalde, ligt de nadruk nu meer op de gitaar. Het stevige gitaargeluid van Tim Verhoeff zorgt voor een melodieuze basis die bij vlagen doet denken aan Goose. Aangevuld door de strakke drums van Bredanaar Koen Weterings en stevige electro basslines van Steven (Stevie B.I.T) zorgt dit voor een strakke show die een beter geluidssysteem verdient.  

Na een goede tijd zonder muziek zijn de mannen van MMMM (Mad Monkeys Making Music) er ook klaar voor. De soundcheck duurde lang, maar het was het wachten wel waard. De band opent sterk en laat direct zien dat ook zij de synthesizers en catchy melodietjes meester zijn. Beroepsmuzikant Danny La Haye kan samen met Thomas Rademakers zichtbaar zijn ei kwijt in de unieke, melodieuze electropunk. Tussen de nummers door krijgen we te horen waar de eigenlijk altijd onverstaanbare teksten over gaan. De onverstaanbaarheid is echter niet storend, de reverb op de vocals zorgt voor een interessante, aangename toevoeging aan de dansbare muziek. De toevoeging van een live drummer vanavond is fijn, zeer fijn.

Gezien: B.I.T & MMMM. De Speeltuin, vrijdag 14 februari 2014.