Antronic Party #6 in Mezz Kleine Zaal

Is Breda al klaar voor cybergothic?

Tekst: Kyki Vermaire ,

Vrijdag 7 februari waren wij aanwezig bij ‘Antronic Party’ in de kleine zaal van Mezz. De zesde keer dat deze party wordt georganiseerd, drie maanden na het allereerste Antronic Festival in de grote zaal van Mezz. Hét cybergothic feest van Breda, volgens Facebook. Op naar industrial, cybergoth en EBM, wij zijn er klaar voor!

Van een afstandje is de lasershow al te bewonderen. Wanneer wij binnenlopen zijn de figuren op de grond te zien en gaan de lasers in banen en diverse kleuren door de ruimte. Het eerste wat opvalt; de zaal is leeg. Nu zijn wij aan de vroege kant, maar gedurende de avond blijft de kleine zaal slechts voor een klein gedeelte gevuld. Zo nu en dan komt er iemand binnenrollen vanuit de grote zaal, waar op datzelfde moment het Bastard Fest gaande is, om vervolgens verdwaasd om zich heen te kijken.

Tijdens het wisselen van dj’s spreken wij kort met organisator Ramon van Ophuizen. Hij geeft aan dat de cybergothicscene een kleine doelgroep heeft. Breda doet hard haar best om deze scene te laten spreken, maar de grotere aanhang is helaas toch in de grote steden zoals Rotterdam en Amsterdam te vinden. ”Net over de grens, in Antwerpen, daar is de aanhang vele malen groter,” aldus Ramon. Het blijft lastig om te zeggen of er meer aanhangers bijkomen hier in het zuiden van het land. Wanneer dj’s Martijn en Benjamin draaien, is de zaal voor een kwart gevuld met fans gehuld in het zwart. De muziek dreunt lekker door en de lasershow, verzorgd door LJ Dreampower, verveelt niet.

Wij gunnen de organisatie en de dj’s een groter publiek, misschien dat een live band meer aandacht zal trekken, zoals bij het Antronic Festival de grote naam Combichrist deed, maar dat zou in feite niet uit moeten maken.