Démira brengt folk naar Breda

Aftrap Indigo tour in bomvolle Kleine Zaal van Mezz

Tekst: Geneviève Smans, foto’s: Sanne van Hassel ,

In 2013 deed Démira mee aan ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’. Hoewel ze niet won, is nu toch haar EP ‘Indigo’ uit en gaat ze door Nederland met haar gelijknamige tour. Haar tour ging van start in de Kleine Zaal van Mezz.

Vanaf het begin weet Démira het publiek te boeien met haar teksten, haar muzikaliteit en haar performance. Ze speelt nummers die ze tijdens ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ heeft gespeeld, maar ook nummers van haar nieuwe plaat. Samen met een bassist en een drummer brengt ze de nummers ten gehore. Soms vertelt Démira haar luisteraar wat over de afkomst van haar liedjes. Zo verhaalt ze over het nummer ‘Daughter’ dat het gebaseerd is op een verhaal dat haar oma haar vertelde. Démira weet haar songs goed eigen te maken door middel van haar Brits/Iers accent en haar gitaarkwaliteiten.

Het optreden verloopt niet geheel vlekkeloos, zo duurt de overgang tussen twee nummers steeds een tijdje omdat ze haar gitaar moet omstemmen. Ze licht toe: “Normaliter heb ik twee gitaren bij me en gaat het wat soepeler, maar mijn andere gitaar is gisteren kapot gegaan, ik hoop dat jullie het desondanks toch nog een beetje leuk vinden!” Waarop luid gejuich van het publiek volgt als aanmoediging. Démira weet goed te spelen met het publiek.

Als toegift speelt ze solo haar auditienummer ‘Bull’s Eye’ en als knallende afsluiter ‘Tuxedo’ met de rest van de band. Dan herinnert ze het publiek met een grapje nog dat haar nieuwe EP te koop is bij de merchandise en verlaat de bomvolle Kleine Zaal van Mezz die kort na aanvang van het optreden gesloten moest worden omdat het zo druk was.

Gezien: Démira. Mezz Kleine Zaal, zondag 2 februari 2014.