#BB14: Therapy? een prachtige afsluiting van Breda Barst

Ze kunnen het nog steeds!

Tekst: Kyki Vermaire, foto's: André Joosse ,

Therapy? Kort van naam en makkelijk te onthouden. De van oorsprong Ierse rockband is sinds 1989 actief en heeft een behoorlijke reeks albums op hun naam staan. Zij scoorde met 'Diane', een cover van Hüsker Dü, in 1996 haar grootste hit. In 2002 was er even een dip voor de band, maar volgens Northern Irish rock magazine was en is het nog steeds de beste Noord-Ierse rockband. Maar Therapy? kwam het daarop volgende jaar terug en bewijst nu op Breda Barst wat zij waard is.

HET CONCERT:
Therapy?, Barst Podium, zondag 21 september 2014

DE ACT
Het optreden waar iedereen op wacht. Therapy?, de afsluiter van Breda Barst 2014. Het is dringen voor het Barst podium, iedereen wacht vol spanning op deze grote band. Wanneer de mannen opkomen stijgt het volume. Dit wordt nog luider wanneer de band begint te spelen. Ruig en hard en met de stem van Andy is het plaatje compleet. Veel oude nummers van het album 'Troublegum' uit 1994. Zoals 'Knives', 'Trigger Inside', 'Isolation' en 'Screamager'. 'Die Laughing' wordt opgedragen aan de onlangs overleden acteur Robin Williams. Het is een groot feest en het publiek, jong en oud, gaat uit zijn dak. 

HET PUBLIEK
Het publiek gaat los en iedereen geniet van de show. Het mag duidelijk zijn, Breda is blij met Therapy?. 

HET MOMENT
Het werd al aangekondigd, de cover 'Diane' wordt op een wel heel speciale manier uitgevoerd. Dertien cellisten installeren zich op het podium en begeleiden zanger Andy. Een mooi moment, om kippenvel van te krijgen. Zó sluit je Breda Barst af!