#BB14: Taymir aanstekelijk goed op Amstel Podium

"Ja tóch"

Tekst: Ruben de Theije, foto's: Melissa Scharroo ,

Twee dagen geleden stonden ze nog in Hamburg en volgende maand reizen ze naar onder andere Bratislava, Stuttgart en Parijs: Taymir zoekt het succes niet alleen in Nederland. Hun indie rock, vergelijkbaar met die van The Strokes en Miles Kane, heeft de band een samenwerking met Natasha Bent opgeleverd, verantwoordelijk voor het succes van onder andere Foster The People, Jungle en Amy MacDonald. Sindsdien heeft de Haagse band ook internationaal de wind in de rug. Vandaag, 21 september, spelen ze echter weer vertrouwd in Nederland op het Amstel Podium van Breda Barst. Een thuiswedstrijd.

HET CONCERT:
Taymir, Amstel Podium, zondag 21 september 2014

DE ACT
Taymir kleedt zich Brits, oogt Brits, klinkt Brits, maar komt uit Den Haag. Hun aanstekelijke nummers worden met brutale, Haagse mentaliteit, fijn en strak uitgevoerd. Zanger Bas Prins danst, vaak met tamboerijn in de hand, zelfverzekerd over het podium. Zijn charmes en de humor van gitarist Mikkie B Wessels zijn een goede toevoeging aan de show. Taymir heeft maar één missie: een feestje bouwen.

HET PUBLIEK
Vooral jongeren hebben zich na Jett Rebel gehaast naar het Amstel podium. Nog even dansen op de indie rock van de Haagse band, wachtend op de hit 'Aaaaah'. Echt druk is het echter niet. Vooraan staat veel jeugd, maar achteraan houden ouderen het na een tijdje voor gezien.

HET MOMENT
Iedereen wachtte er al op: het nummer 'Aaaaah'. Vaak te horen op 3FM en plat geluisterd op Spotify. "Jullie kennen deze. Ik wil dat écht iedereen, maar dan ook écht iedereen gaat dansen." Net voordat ze aftikken om het nummer Breda in te luiden, moet het publiek echter nog even wachten. Er wordt een brief het publiek op gesmeten. Prins rolt het papier open en lacht:"Kirsten bedankt!" Als het dan zover is, gaat het publiek los. Bescheiden worden er moshpits opgestart en de meesten springen mee. De vijf nummers die volgen zijn hierdoor appeltje, eitje voor de band. "Ja tóch?"