#BB14: Psycho 44: supertof maar helaas met technisch leed

Belgen krijgen te weining

Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Magnus Gommers ,

Op voorhand al een van onze tips, deze keiharde elektronische punk/rockband uit het Belgische Grobbendonk. Want we zagen stiekem hun show op Klomppop in het Zeeuwse Ovezande eerder deze zomer. Toen ging het tekeer in Zeeland. Psycho 44 claimt invloeden van Queens Of The Stone Age, Millionaire en Nine Inch Nails om er een paar te noemen, denk ook aan de ruwere randjes van Soulwax. Werd al eens vierde in Humo’s Rock Rally, in 2010 en staat vooral ook bekend om stomende liveshows vol energie en interactie.

HET CONCERT:
Psycho 44, Spaanse Kraag, zondag 21 september 2014

DE ACT
Vooraf veelbelovend, veel klank- en pedaalkasten op het lage podium maken nieuwsgierig. Alleen het afstemmen, dat loopt niet helemaal lekker. De hele programmering in de Spaanse Kraag is door het gedol van de Cactus Cowboys al uitgelopen natuurlijk, waardoor Psycho 44 uiteindelijk pas om 21:15 kan beginnen. Daar kan de act weinig aan doen. Maar er is zichtbaar irritatie, en terecht. Gelukkig wordt de soundcheck al met gejuich ontvangen, de sfeer is goed. Met een lokaal tintje, want de opa van frontman Gaelian Corluy kwam uit Breda. "High five voor mijn bompa!"

HET PUBLIEK
Heeft er veel zin in, inclusief onhandig duw- en trekwerk en veel valpartijen, want u was of moe na een festivalweekend of gewoon onhandig in de moshpit. Maar bovenal enthousiast.

HET MOMENT
Bij al 'All My Demons Have Distortion', toch een van de singles, werkt dan eindelijk alles zoals het hoort, je ziet de opluchting bij de van energie haast ontploffende Jonas Vermeulen. Eindelijk! Het publiek snapt het en doet er ook nog een schepje bovenop. Goeie track, zeer dansbaar. Dat geldt ook voor 'Dance MTHRFCKR Dance' dat direct volgt, ook weer met alle distortion, effecten en keys zoals Psycho 44 had bedacht. Jammer dat er daarna nog maar een enkel nummer te spelen is, want dit had echt nog zoveel vetter kunnen zijn. Graag nog eens terughalen voor een eerlijke herkansing.