#BB14: Mr Moto: fanatieke powerpop op de vroege middag

Veldhovenaren hadden meer verdiend

Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Magnus Gommers ,

Mr Moto uit Veldhoven valt in voor voorrondewinnaar The Greatest Handshake en maakte zelf tijdens de voorrondes in Mezz ook al een prima indruk. Het zevental bestaat uit de traditionele opstelling zanger, gitarist, bassist, drummer, maar bestaat ook uit een trio blazers waarmee de band een eigen geluid heeft. En een voorkeur voor ‘alles uit de kast’ en feesten maar. Al aardig bekend in Oost-Brabant willen zanger Freek en consorten hun rimpelingen in die stilstaande vijver uitbreiden naar Breda en verder.

HET CONCERT:
Mr Moto, Amstel Podium, zondag 21 september 2014

DE ACT
Mr Moto vertelde pas nog aan 3voor12/Breda dat de opkomst nog niet eens zoveel uitmaakt, hoe minder volk, hoe gekker de band.

HET PUBLIEK
Die opkomst is inderdaad nog niet zo groot voor deze opener van de dag. Misschien ook omdat lokale helden MacSwordfish onverwacht het Jeugdfonds Cultuurpodium mogen openen. Maar dat verandert en dat is zeker te danken aan de energie en het plezier dat Mr Moto zelf uitstraalt: het is powerpop of softrock of allebei. De blazers spelen af en toe ook gitaar of percussie wat de variatie ten goede komt. Gitarist Wesley van der Torren legt zichtbaar veel gevoel in zijn spel.

HET MOMENT
Dat moment dat zanger Freek van Hout voorover van het podium viel. Serieus? Nee, maar het had zomaar kunnen gebeuren. Van Hout houdt ervan om het hele podium te bestrijken en lijkt een voorkeur te hebben voor de smalle randjes tussen monitor en einde podium. Freek is daarmee de blikvanger van de band, met veel Bono-eske maniertjes, maar altijd vol enthousiasme. Conclusie: Mr Moto had gezien de power en het plezier wat meer publiek verdiend. Single 'Hold On' is ook zonder piano goed te pruimen en zat al vroeg in de set. Goede opener van deze Barst zondag.