#BB14: Jett Rebel vliegt alle kanten op in Breda

'Rebelicious'

Tekst: Ruben de Theije, foto's: Sabrina Mollen ,

Jett Rebel: een extravagante, 23-jarige, muzikale alleskunner. Won dit jaar een Edison voor Beste Nieuwkomer, twee 3FM Awards en treedt bijna overal in Nederland op. Beïnvloed door onder andere Prince, David Bowie en Beck maakt Jelte Tuinstra muziek onder het zogenaamde genre 'rebelicious': pop, funk, rock en soul op z'n rebels. Waar dat voor staat, laat hij vandaag op Barst zien.

HET CONCERT:
Jett Rebel, Barst Podium, zondag 21 september 2014

DE ACT
Het genre 'rebelicious'? Nog nóóit van gehoord. Dat klopt: hij heeft het zelf zo genoemd en dat is meer dan terecht. Jett Rebel is met zijn band niet in een hokje te plaatsen. Het ene moment is het zo funky als Chic en het andere moment ben je aan het luisteren naar keiharde gitaarsolo's. Rebelicious is dus van alles: funk, soul, pop en rock, maar vooral supercatchy. Lange outro's tijdens het optreden geven de band gelegenheid om flink los te gaan in hun spel en dat doet de act 'Jett Rebel' alleen maar ten goede. Nog een goude toevoeging zijn de bloedzuivere achtergrondstemmen van Amber Gomaa en Jessica Manuputty, die een waar tweestemmig gospel vormen.

HET PUBLIEK
De voorste rij is, zoals traditioneelgetrouw bij Jelte, bezet door een groep gillende meisjes. Het zijn vooral jongeren die naar Barst zijn getrokken om nog even te genieten van Jett Rebel, maar ook ouderen hebben het prima naar hun zin. Het staat stampjes vol. De muziek ligt het publiek lekker en er wordt volop geswingd op de dansbare muziek. Ook door Jelte zelf, die met zijn hoge energiegehalte stampend van links naar rechts beweegt.

HET MOMENT
Na een paar nummers gaat het multimuzikale talent achter zijn keyboard zitten voor het nummer 'Sleep Overs'. De microfoon staat op deze plek net ietsje harder, wat precies nodig is. "I dream of sleep overs with you!" Tsja, daar droomt menig vrouwelijk publiek op dit moment ook wel van. Zeker als hij in dit nummer zijn stem naar ongelooflijke hoogte brengt. Het catchy keyboard melodietje maakt 'Sleep Overs' extra af. Hét nummer waarin Jett Rebel zijn stem laat horen.