#BB14: Gingerpig opent rockend het Barst podium

Thuiswedstrijd voor frontman Boudewijn Bonebakker

Tekst: Ruben de Theije, foto's: André Joosse ,

Gingerpig is sinds 2009 een trioformatie bestaande uit Bredanaar en tevens ex-Gorefest-gitarist Boudewijn Bonebakker, bassist Stef Gubbels en drummer Maarten Poirters. Hun muziek staat als een rots voor de essentie van rock: een genot voor fans van grote namen als ACDC en Led Zeppelin. In februari zal hun nieuwe plaat 'Ghost On the Highway' uitkomen en, zoals beloofd, geven ze op Breda Barst alvast een paar nummers voorproef.

DE ACT
Een thuiswedstrijd voor Bonebakker? Gingerpig draait in ieder geval om hem: het drietal speelt allen strak en knap, maar de overtuiging moet komen van de frontman. En dat gaat hem goed af. Scheurende gitaarsolo's, goede timing en sterke uithalen vleien het optreden van de Bredanaar en daarmee van de band. De nummers zijn lang, maar blijven desondanks tot het eind boeien voor een niet al te vol Barst podium.

HET PUBLIEK
"Zitten jullie al aan het bier of nog aan de koffie?" vraagt Bonebakker aan het begin van het optreden. Terecht, want nog weinig bezoekers zitten aan de pils. Gingerpig opent podium Barst: het is nog niet druk en menig bezoeker moet nog stilletjes op gang komen. Aandachtig luisteren ze naar de rockband. Degenen die wél met bier in hun hand staan, is de rockgarde die wellicht speciaal voor Gingerpig komt. Hun eisen worden op professionele, muzikale wijze vervuld. Men vermaakt zich.