#BB14: Cactus Cowboys: welkom in Saloon Spaanse Kraag

Bier, bier en liedjes over bier

Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Sabrina Mollen ,

Wat doen de Kaktus Kooiboois uit Dorst het liefst? Bier drinken! En Nederlandstalige liedjes spelen over bierdrinken! Het duo met op staande bas en zang Richard van Dongen en op banjo en zang Eric, Batmobile en Tio Gringo, Haamers bouwde op straat en de Harley-dagen in Breda een ruige reputatie op. Onze fotograaf Robbert Nijs zag de Cactus Cowboys vorige maand nog een feestje bouwen in het Bierreclame Museum waarna hij zijn fotoverslag de subkop ‘Bier, bier en nog eens bier’ meegaf. Een voorspelbaar feestje in de Spaanse Kraag?

HET CONCERT:
Cactus Cowboys, Spaanse Kraag, zondag 21 september 2014

Ja, het was een heel voorspelbaar en carnavalesk feestje in de Spaanse Kraag, voor even Saloon Spaanse Kraag, met liedjes over bier, bier bier. Aftellen: een, twee, drie, bier. Bier op? Nieuw bier! Het optreden wordt even stilgelegd als mevrouw Cactus Cowboy een flesje of plastic glaasje bier komt brengen. Er is een vrachtwagenchauffeur die 'Met De Vlam In De Pijp' van Henk Wijngaard komt jodelen. Eigenlijk balen de cowboys een beetje, want er is vandaag een drummer bij, Mario "uit Roosendaal in Zeeuws Vlaanderen", en nu moeten ze hun bier delen door drie. Mensen pogoën en dansen gezellig de polonaise en zingen alles mee. Nieuw in de set: 'Zestien Bier' op de wijze van 'Sixteen Tons' van Johnny Cash.

En na de set is de lol nog niet voorbij, de kooiboois gaan nog gewoon twee nummertjes door, waaronder 'Bier In M'n Bongo's'. En dan is het feestje nog niet voorbij, de hele trouwe fanschare, in dit geval de hele Spaanse Kraag, brult om nog een liedje. Zoals ze ook al meezongen met 'Costa Del Sol' bijvoorbeeld. En tegen zoiets is zelfs de programmeur van het hardste podium op Barst niet opgewassen. Nog een liedje en "hiep hiep hoera voor de uitvinder van het bier."