#BB14: A.J. Croce, relaxte langgerekte bluesgrooves

Amerikanen starten Europese tour op Breda Barst

Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: André Joosse ,

De biografie van A.J. Croce is imposant, zijn vader was een bekend singer-songwriter (Jim Croce) die overleed toen A.J. nog maar twee jaar oud was. De belofte zat er bij de Amerikaan toch ook al vroeg in, hij speelde op zijn achttiende al in het voorprogramma van blueslegende B.B. King. Een lange lijst van samenwerkende artiesten en beroemde tv-programma’s volgden en vorig jaar verscheen ‘Twelve Tales’ op zijn eigen Seedling label. En nu op een zondagmiddag van 17:10 - 18:00 uur in het Bredase Valkenbergpark.

HET CONCERT:
A.J. Croce, Amstel Podium, zondag 21 september 2014

DE ACT
Het is de start van de Europese tour voor A.J. Croce en zijn 'band' Michael Bizar. De rolverdeling is vrij simpel: Croce zit achter de piano en zingt of hij staat met een akoestische gitaar en zingt. Bizar speelt altijd de begeleidende rol, akoestische gitaar, bas- of elektrische gitaar.

HET PUBLIEK
Een trouw bluespubliek dat elk jaar wel een bluesgerelateerde act krijgt voorgeschoteld. Mensen kennen het werk van Croce en reageren uitbundig na elk nummer. Het veld is bij lange na niet volgepakt, maar juist door de spontane reacties wordt het warmer, ook als de eerste druppeltjes vallen. En de constante groove die Croce in zijn lange, relaxte songs aanhoudt, maken het een ontspannen optreden.

Croce speelt veel songs van zijn recente album 'Twelve Tales' en brengt mooie bluesteksten als 'He's got a way with women, and he just got away with mine' of 'The world may change, but life keeps rollin' on' waarbij het publiek heel warm 'rollin' on' meezingt. Alleen jammer dat het vaak bij herhaling van diezelfde knappe zinnen blijft, en een lange relaxte groove.