#BB14: Twin Shades, daar kun je mee aan komen

Goede set van psychedelische rockers

Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Magnus Gommers ,

Twin Shades viel vorig jaar al op in de Popronde met hun psychedelische rocksound die knipoogt naar het verleden met bands Led Zeppelin en The Doors en flirt met de sounds van hedendaagse acts als Tame Impala en Wooden Shjips. De jonge band uit Amsterdam speelt vandaag op Incubate Zero in Tilburg én op Breda Barst. Eén van de 12van3voor12 dus eigenlijk al goedgekeurd voor de eerste noot. Toch eens kijken wat Twin Shades in Breda brengt op de vroege zaterdagmiddag.

HET CONCERT:
Twin Shades, Barst Podium, zaterdag 20 september 2014

DE ACT
Twin Shades maakt inderdaad lekker uitgesponnen, licht psychedische rock. Met soms wat blues lijnen. De muziek heeft een eigen smoel, de band maakt zich niet zo druk om imago of aan- of aankondigen van de songs. Gewoon gaaf en goed, een act waar je mee aan kunt komen in het buitenland. Het moment is toch wel de finale, een minutenlang nummer dat veel variatie heeft.

HET PUBLIEK
Dat heeft er al zin en wie kan jullie ongelijk geven? Het park is zonovergoten. Vlak voor het podium is het nog rustig en skeeleraars, wave-boarders en kindjes op stepjes rijden en lopen rustig voorbij. Dat zal later vanavond wel anders zijn, voor nu is het prima. De luide bas kun je ook van een paar meter verderop volgen. Misschien een klein minpuntje bij deze goede set.