#BB14: Red Vultures vliegen over het Barst podium

In vogelvlucht met Tilburgse aasgieren

Tekst: Kyki Vermaire. Foto's Sabrina Mollen ,

Red Vultures bestaat uit een viertal ervaren muzikanten. Mike Coolen (drums, Within Temptation), Patrick de Kok (bas, My Favorite Scar), Frank Kleuskens (gitaar, Heideroosjes) en Tony de Bruijn (zang/gitaar, Vals Licht). Vorig jaar lieten zij met een titelloze EP een hongerige indruk achter. De vrienden vliegen nu de lucht in met hun nieuwe EP Dirty Cash.

HET CONCERT:
Red Vultures, Barst Podium, zaterdag 20 september 2014

DE ACT: 
BAM! Daar zijn ze, de rode aasgieren uit Tilburg. "Are you ready?" Natuurlijk is Barst ready voor een dosis stevige rock. Aanstekelijk en energiek, zo worden zij omschreven en maken dit absoluut waar. Ze klinken lekker, aanstekelijk en vet. Red Vultures speelt goed in op Breda en speelt het nummer 'Black Night' voor alle NAC-fans die aanwezig zijn. Diverse nummers komen voorbij en de sfeer blijft goed, lekker, gezellig en strak.

HET PUBLIEK:
Een enkeling gaat uit zijn dak en naarmate het einde van de set nadert, begint het publiek een beetje los te komen. Een klein groepje laat zich gaan. Het merendeel blijft echter toekijken onder het genot van een biertje. Het laatste nummer wordt opgedragen aan alle vrijwilligers van Breda Barst en uiteraard voor het publiek.  

De mannen staan met beide benen op de grond en spelen een prima set. 

Plaatje