#BB14: Melting Time maakt alweer flinke indruk

Beloftevolle Lierse band smijt zich inderdaad altijd

Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Magnus Gommers ,

Opeens was daar Melting Time bij de voorrondes in Mezz. Het niveau was hoog, maar deze Lierse formatie sprong er met hun energieke en vurige postpunk nog eens flink bovenuit. Het jonge viertal haalde eerder dit jaar de halve finale van Humo’s Rock Rally, maar heeft zo ondertussen geen bandwedstrijden meer nodig. Aan de andere kant, dan hadden we deze toffe band moeten missen op Breda Barst. En publiek of geen publiek, ze geven aan zich altijd “even hard te gaan smijten.” Wij waren opnieuw nieuwsgierig.

HET CONCERT:
Melting Time, Amstel Podium, zaterdag 20 september 2014

DE ACT
Zanger Niels Elsermans en vooral die maffe Mauro Bentein trekken de aandacht naar zich toe. Niels als een gedreven, statige frontman; Mauro in een vrije rol die hem op het lijf geschreven is. Dat "smijten" mogen we in zijn geval haast letterlijk nemen, zoals hij vliegt en springt over het podium. Loopt bijna zijn zusje Naomi op de bas omver tijdens de toegift, of balanceert op het randje bij de eerste akkoorden van 'Eyes'. Voer voor fotografen, waarvan hij zich ook bewust is. Melting Time maakt alweer indruk in Breda.

HET PUBLIEK
Moet even op gang komen, maar ziet al gauw dat het goed zit. Cover 'Tous Les Memes' van Stromae in een new wave jasje is misschien bedoeld om twijfelende toeschouwers over de streep te trekken, maar heeft de band niet per se (meer) nodig. De gespeelde toegift met een eerbetoon aan Nirvana's 'Territorial Pissings' is ook prijs, het publiek schuift echt richting podium en er is een beginnende pit. Niet slecht voor de late zaterdagmiddag.

HET NUMMER
Single 'Eyes' die in oktober op vinyl verschijnt. Het onheilspellende begin, de pakkende gitaar- en basrifjes en drums, de versnellingen in de laatste minuut; Melting Time heeft met 'Eyes' een kraker van een debuutsingle gemaakt. Eentje die live ook werkt.

CONCLUSIE
De band is meer dan de debuutsingle, ook in de andere nummers staat er een eigen en enorm gemotiveerde band te spelen. Melting Time gaan we beslist vaker zien in Nederland de komende jaren. En in Breda? Het moet wel heel vreemd lopen, willen we dit viertal niet nog eens op Ik Zie U Graag terugzien.