#BB14: Breda Barst danst Knarsetand

Feestband uit het oosten

Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Magnus Gommers ,

Sinds het optreden van Knarsetand, een tienkoppige band rond de nog piepjonge Martijn Holtslag, op Eurosonic/Noorderslag regent het positieve recensies en ook zowat elke 3voor12 lokaalsite, van thuisprovincie Overijssel tot Tilburg en Friesland had lovende woorden over deze enthousiaste feestband. Een tienkoppige band die varieert tussen reggae, trip hop, ska, drum 'n’bass, dubstep, chillstep, lounge, gypsy, funk, latin, dub en zelfs klassiek. Nu Breda dus, we zijn nieuwsgierig.

HET CONCERT:
Knarsetand, Amstel Podium, zaterdag 20 september 2014

DE ACT
Wat een feest, Martijn Holtslag en zangeres Miou Amadée hebben een paar tracks nodig, maar het veld voor het Amstel podium is vol en heeft er zin in. Het gerucht gaat ook dat het bier bijna op is... Feeststemming gegarandeerd. En met zoveel dansbare variatie zit het ook wel snor, echt alle genres in het intro komen voorbij en op zo'n manier dat het niemand voor zijn of haar hoofd kan stoten. De dubstep zuigt of kraakt nergens, op de drum 'n' bass is het makkelijk heupwiegen. Iets dat Amadée ook heel verleidelijk doet.

HET PUBLIEK
De toeschouwers zijn in een feeststemming en dansen er lustig op los. De blazers op het podium geven dat extra ska- en gypsy/balkan-zetje en ook daardoor is het makkelijk dansbaar. Conclusie: Knarsetand op de late avond werkt gewoon als een tierelier. Echter worden er geen ruwe kantjes geraakt of buiten de lijntjes gekleurd, dat maakt de set soms, hoe feestelijk ook, toch, wat saai.