#BB14: King Dalton doet het weer

Belgen blijven welkom in Breda

Tekst & foto's: Daniël Hereijgers ,

Zwoel was het, in Mezz Kleine Zaal tijdens het concert van King Dalton op de Ik Zie U Graag zaterdag dit jaar. King Dalton bracht een boeiende mix van jazz, blues, funk en allerlei andere geluiden en feest! Wij waren verkocht en claimden dat de deur naar Nederland al ingetrapt was. De band uit Gent speelde de hele zomer veel en overal, in Nederland bijvoorbeeld op de Zwarte Cross en in België op Pukkelpop.

HET CONCERT:
King Dalton, Barst Podium, zaterdag 20 september 2014

DE ACT
Een veelheid aan artiesten en een nog grotere veelheid aan instrumenten, dat is King Dalton. Broers Pieter (zang, guitar, bariton saxofoon) en Jonas de Meester (slide gitaar, banjo), Tomas de Smet met zijn unieke basgeluid, Frederik Heuvinck met zijn met een metalen bak uitgebreide drumstel en Jorunn Bauweraerts op allerhande handpercussie en met haar fantastische stem. Ze hebben veel goesting om in Breda te spelen en die goesting blijkt wederzijds.

HET PUBLIEK
Want u danst en doet mee. Jorunns vraag "waar zijn die grave grieten", hoeft ook nauwelijks vertaald. Zo ver is Vlaanderen niet. Alle stoere vrouwen krijgen van King Dalton een ode in 'Feminin Force'. Maar het hoogtepunt van de set is toch slotnummer 'Diligence', dat net als de rest van de set opwindend is maar ook nog eens lang wordt opgerekt en eigenlijk smaakt naar meer. Goed, dit was alweer de derde keer King Dalton in Breda dit jaar dus de band komt vast nog eens terug. Vier oktober ook te zien in Gebouw-T in Bergen op Zoom.