#BB14: alle ogen op Dotan

Handjes op elkaar voor 'Home'

Tekst & foto: Daniël Hereijgers, foto's: Magnus Gommers ,

Dotan ging het even rustiger aan doen na zijn snelle succes in 2011. De Amsterdammer maakte zich kleiner en reisde in het daarop volgende jaar vooral via huiskamerconcerten het land door. Om te schrijven voor de opvolger van ‘Dream Parade’. Dit jaar kwam het nieuwe album '7 Layers' van Dotan uit, met de daarvan afkomstige single 'Fall' en gloednieuwe hitsingle 'Home'. Voordat de uitverkochte clubtour dit najaar begint, is er voor Dotan de headline plek op de Breda Barst zaterdag. Dat vanavond een uurtje langer duurt dan normaal.

HET CONCERT:
Dotan, Barst Podium, zaterdag 20 september 2014

DE ACT
Dotan gaat hard en dat is te merken ook, de Amsterdamse zanger wordt zeer enthousiast onthaald door een vol Valkenbergpark. Dit extra uurtje op de zaterdag is er dit jaar voor het eerst en betekent dus alle ogen op Dotan. Die daar relaxt mee om lijkt te gaan, gesteund door zijn band. Hij vertelt kort over zijn bijzondere jaar en geeft aan er een speciaal slot van de festivalzomer van te gaan maken. Voordat hij vol vertrouwen een uitverkochte clubtour start (ook in Mezz). Vanmiddag speelde hij nog een succesvolle show op Leffingeleure, zijn debuut in België. 'Home' staat daar ook op 1.

HET PUBLIEK
Het was dringen, zeker vlak voor het podium. Het wachten is op de winnaar van het beste YouTube filmpje van deze show. Niet dat Dotan daarom vroeg, maar de man trekt zoveel aandacht dat telefoons massaal de lucht in gaan. Hét moment is vrijwel vanzelfsprekend 'Home', dat als een echte meeklapper het slot van de set vormt. Qua headliner blijkt Dotan een rake keuze, maar die speciale show? Die hebben we niet echt gezien en het moet gezegd: ondanks de integere uitstraling en muzikaliteit mag de set nog best wat zout en peper gebruiken, het is nergens echt spraakmakend.