#BB14: Disco In The Disco toont ballen

En rammelt natuurlijk als altijd

Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Sabrina Mollen ,

Disco In The Disco ging natuurlijk door na de voorrondes in Mezz. We zeggen natuurlijk want zo'n toffe, soms rammelende elektropunkband moet je koesteren in eigen stad. Ja, daar zijn we chauvinistisch in.

HET CONCERT:
Disco In The Disco, Amstel Podium, zaterdag 20 september 2014

DE ACT
Disco In The Disco bracht vorig jaar 'Hitjes Voor De Bitches' uit, op vinyl in beperkte oplage die bijna, echt bijna, uitverkocht is. Met hitjes als 'Manic D', 'Surfenistas' en 'Mazdaman', die nu alweer ietsje bekender zijn bij het thuispubliek. Toetsenist Thijs Bruurs vertelde in een interview nog dat hij het zo mooi vond, spelen op een van de festivals waar hij vroeger als jong manneke heenging.

HET PUBLIEK
Dat heeft bijzonder veel plezier, Disco In The Disco gooit namelijk zo'n zestig strandballen het veld op. Gevolg: spelende kindjes en volwassen voor het podium met daar vlak achter een dansende menigte liefhebbers. Vooral bij 'Hat Made Of Paper', in het begin op de wijs van hoedje van papier ongeveer, heeft zanger Christiaan Overal het druk met strandballen gooien. Eentje komt zelfs terug waardoor een plugje breekt in de stempedalenkast en het optreden bijna afgelopen lijkt halverwege 'Manic D'. Gelukkig, er is een back-up meegebracht. Dat zou je niet meteen denken bij een band die in hun eigen optimisme soms wat slordiger is met zanglijntjes of toetsen. Wat dan natuurlijk weer heel punk is. En van Vagabound tot Team Wasted, muziekmakend Breda en feestvolk geniet van een tof Disco In The Disco feestje!