#BB14: punkfeestje bij Call It Off

Circle pits en herkenbare lyrics in de Spaanse Kraag

Tekst & foto's: Daniël Hereijgers ,

Call It Off uit Eindhoven is de tweede act vandaag in de Spaanse Kraag. Waar Zachte G Harde P zijn plan trok uit de wat oudere protopunk, haalt Call It Off zijn inspiratie uit meer recentere punk en poppunk en leent gerust van Green Day, Blink-182 en New Found Glory, maar net zo goed van Bad Religion en NOFX. Daar doet het viertal ook niet moeilijk over. Ze vinden ingewikkelde referenties maar niks. Bracht twee EP’s uit, ‘Lovers’ uit 2013 en ‘Liars’ uit 2014, beide op het White Russian Label.

HET CONCERT:
Call It Off, Spaanse Kraag, zaterdag 20 september 2014

DE ACT
Call It Off gaat er vol voor, alsof het het allerlaatste optreden ooit is. De vier betrekken het publiek er volop bij, dat past ook goed bij de meezingbare, vrolijke poppunk. En net als vorig jaar bij het afscheid van New Pokerface in de Spaanse Kraag werkt de op Amerikaanse leest geschoeide punk goed.

HET PUBLIEK
Dat vermaakt zich volop, het maakt een circle pit bij het super meezingbare 'I Don't Wanna', vangt de crowdsurfende gitarist Adrian Delange enthousiast op en roept van "Hey, hey, hey!" als de band daarom vraagt. Een van de vele speelmomenten is als de roadie, die het hele optreden al kleine aanpassingen maakt, een bebrilde jongen min of meer het publiek in mikt vanaf het podium. De stagedive blijkt gewenst, de jongen krijgt een compliment van zanger Maurice Bolier. Waarna het crowdsurfen en pogoën gewoon weer lekker opnieuw begint. Superpunky vrolijkheid die werkt. "Houdoe en bedankt!"