Importbier, Kayleigh Leith en June

Verslag tweede British & American Beerfestival in Zundert

Tekst & foto’s: Daniël Hereijgers ,

Vrijdag 18 april was Bier- & Eetcafé Den Hoek in Zundert, ook vermaard driebandersparadijs bekend van biljarter Louis Havermans, toneel voor de tweede editie van het British & American Beerfestival. Exclusieve importbiertjes uit Engeland en Amerika, hoe zouden die smaken? Met muzikaal vermaak: van Kayleigh Leith en June weten we al dat we kwaliteit kunnen verwachten, tussendoor nog wat stand up comedy van Arne van Nispen én huisgemaakte hapjes, het lag voor de hand dat 3voor12/Breda weer naar Zundert toog.

Kayleigh Leith is met haar man Rob naar Zundert gereisd voor een akoestische set. De van oorsprong Amerikaanse past natuurlijk helemaal bij een (Brits) Amerikaans bierfestival en vooral Rob is blij met een Samuel Adams Boston Lager vlak voor het optreden. De set van akoestische countrypop met gitaar en mandoline is dik in orde en Leith is innemend als altijd, met verhalen over haar songs en het opnemen daarvan in Amerika. Maar helaas, het publiek houdt te veel afstand en is te veel bezig met kletsen of het doornemen van de bierlijst. Het weet niet wat het mist, Kayleigh heeft vorig jaar tweede plaat ‘This Woman’ uitgebracht en staat aan de vooravond van een Europese toer en wie weet meer. De songs staan, zowel solo, als duo of met band. Kayleigh Leith staat morgen, met Tweede Paasdag, in volle bandbezetting in Het Hijgend Hert, vanaf 16:15 uur tijdens de POBparade.
Biertip: Liberty Ale, een oorspronkelijke, eerlijke ale.

Arne van Nispen staat op het affiche als stand-up comedy. Leuk voor de afwisseling in het programma. Echter kampt Van Nispen, geboren Zundertenaar, met hetzelfde probleem: alleen de voorste twintig/dertig mensen luisteren. Van Nispen toont zich vrij fris als comedian, maar is eigenlijk op zijn best als hij de importbiertjes omschrijft en dan wat losser met een grap om de hoek komt
Biertip: Old Foghorn, niet omdat het een oude misthoorn is, maar omdat het verhaaltje over San Francisco en Amerikanen grappig is.

Zelfs June uit Zundert heeft te kampen met het moeilijke luisterpubliek. De band begint ook pas na middernacht aan de set, niet ideaal. En hoewel er nog geen echte zatlappen zijn, lijken de bierkaart, de hapjes en de andere mensen interessanter dan de steeds meer experimenterende indiepopband. Het deert de band weinig, op wat licht cynische grapjes na. De band rockt als altijd, al werken songs als ‘Pessimist’, ‘Ponkipon’ en ‘I Can’t Lie’ net wat beter met meer interactie met publiek. Morgen weer een kans: je kunt June dan in Breda zien tijdens de POBparade. Vanaf 19:00 uur in De Vulling.
Biertip: Brewdog Punk I.P.A., agressief, licht en een beetje droog. Nog wat plezier erbij en je hebt June.