10 tips voor 18e POBparade

Grootse muzikale kroegentocht met Pasen

Tips: Daniël Hereijgers ,

Zoveel acts op de alweer achttiende POBparade, dit paasweekend in Breda. Met bands uit alle hoeken van Breda en omstreken, weer zo’n 100 in totaal. En dat is niet mis! Omdat we niet overal kunnen en zullen zijn, hierbij onze goedbedoelde, onderbouwde tips voor jou. Zodat je voorbereid het Paasweekend in kunt gaan. Van het grote POB Paasontbijt tot hiphop en 3ThaHardWay, oude bekenden en jong talent: hier zijn onze 10, lukraak geordende tips.

Het grote POB Paasontbijt. Na het succes tijdens de 16e en 17e POBparade is er dit jaar wederom het Grote POB Paasontbijt als officiële aftrap van de POBparade. Voor € 7,50 krijg je een luxe brunch aangeboden. Misschien zit je wel naast een van de optredende artiesten. Ben je op de brunch dan wordt er meteen ook een stoel in de bovenzaal van De Avenue voor je gereserveerd. Of er weer optredens zijn tijdens de brunch, is onduidelijk maar dat doet er niet toe. Stuur snel een bericht via de POBsite en misschien ben je erbij. Zondag vanaf 14:00 uur, De Avenue.

3ThaHardWay pakte vorig jaar al uit met een sterke bezetting in Mezz, nu laten de fans van het keiharde beukwerk hun fans op tweede dagen genieten van de betere metal, sludge, hardcore en punk in Mezz en De Speeltuin. Op Eerste Paasdag kun je ’s avonds naar Mezz voor bijvoorbeeld Soliton, Icon, Powerized, Witness The Fall en Tarantino. De dag daarna is De Speeltuin het (kleine) toneel voor Pigteeth, Lockdown, Deliberate Jeopardization, The Fifth Alliance en Otis.

Rita-Lynn de Zundertse country-folk-feestband levert altijd ambiance. Het was weer even wat stiller, maar nu is de band weer terug in Breda om dit jaar ongetwijfeld De Bommel weer op stelten te zetten met een twee uur durende set, en misschien wel wat langer. Tio Gringo speelt na Rita-Lynn, maar dat is ‘pas’ om 21:00 uur. Dat wordt ook een country-feestje, maar dan meer country trash. Zondag 17:00 uur, De Bommel.
 

EKP Radio: een exclusieve twee uur durende elektronische set van hiphop man Omi EKP, met bijdragen van gasten zoals dichters PoetryPusher en Lamy Lame en muzikanten Julian Edwardes en Koen de Wit. Naast zijn eigen hiphopwerk en theatermuziek vormen ook andere releases van het label Frietboerism de muzikale basis voor deze live-set. Klinkt op voorhand zeer interessant. Omi verzamelt overigens nog soundbites voor deze show. Zondag 20:00 uur, Stadsgalerij.

There There is een jonge aanstormende band die afgelopen zaterdag nog met de eerste prijs van de tweede POB PopRock Bandwedstrijd aan de haal ging. Vernoemde zich naar het meesterwerk van Radiohead en brengt live voornamelijk eigen songs. Het ene moment is het pure pop, het andere moment neigt het naar post-rock met een flinke geluidsmuur. Zondag, 18:00 uur, De Speeltuin.

Fake Plastic Dads, nog meer Radiohead inspiratie. Een groep muzikale vrienden uit Breda die eerder het album The Bends van Radiohead integraal ten gehore bracht, en dat nog eens zullen doen. De gelegenheidsformatie op Facebook: “We spelen voornamelijk rockende nummers uit de begin periode ('Pablo Honey', 'The Bends', 'OK Computer'). Kom ons even supporten, want het kan zomaar weer 2 jaar duren voor je deze kans weer krijgt.” Maandag, 17:15 uur, Catch 22.

Lokaal Kabaal heeft ook na het grote POB Paasontbijt een line-up om van te smullen die we gewoon eens droog op een rijtje zetten: Leon van de Langeberg, Joris Dee, White Limo (podiumdebuut!), The Exploing Potatoes (podiumdebuut!), Scotch, Disco In The Disco, Team Wasted en Revölvo. Zo! Lokaal biedt 100% feestgarantie.
Zondag vanaf 15:00 uur, De Avenue.
 

Ben Jurs producties zijn altijd van hoge kwaliteit en wie daar nog niet over heeft mogen rappen, die telt volgens POB “gewoon niet mee”. Ben Jur, naast rapper ook als dj inzetbaar, heeft voor Ben Jur Presents... een beroep gedaan op nieuwe en opkomende hiphoppers die van zich gaan laten horen. Jur dj’t zelf tussendoor met de smakelijkste platen. Kom kijken naar de volgende mc’s en crews: Positief Ingesteld, Kerwin Answer, Viss & Vin Arge en Loyal & Reemz.
Zondag, het Hijgend Hert vanaf 20:00 uur
.
 

De Locals United Crew heeft dan een definitieve radiostilte afgekondigd, de Bad Kids Party is gebleven. Dus kun je op Eerste Paasdag nog steeds party’en in Mezz Kleine Zaal met de zorgvuldig geselecteerde acts Envy The West, Collapsing New People en MMMM en daarna dansen op rockmuziek met gitaren, van de fifties tot nu. De lijfspreuk voor het feestje van de radiovrienden is ook gebleven: “Bad Kids, all my friends are Bad Kids!”
Zondag vanaf 19:30 uur, Mezz Kleine Zaal.

Lost Lions Of India, we tipten de Bredase band vorig jaar ook al, mag deze achttiende editie afsluiten op Paasmaandag in het Hijgend Hert. Traditiegetrouw begint het slotoptreden om 21:00 uur een LLoI mag maar liefst vijf kwartier komen spelen. Lekker je paasweekend afsluiten met opgewekte funkrock, dat wordt vast volle bak.
Het Hijgend Hert, maandag 21:00 uur.