There There wint Bredase PopRock Bandwedstrijd

Men on Wire wordt tweede, The Martial derde

Tekst: Geneviève Smans ,

De band There There heeft afgelopen zaterdagnacht de tweede editie van de Bredase PopRock Bandwedstrijd gewonnen in café Bourbon Street. There There mag een single opnemen in de studio van Sandlane Recording Facilities in Rijen. Sinds 2013 wordt door stichting POB deze muzikale competitie georganiseerd en ook nu waren er vier voorrondes met lokaal talent.

The Martial
De avond wordt geopend door The Martial. Ondanks de technische problemen die voor wat ongewenste afleiding zorgen tijdens het optreden, weet de Bredase band een dapper optreden weg te zetten met popsongs. Opvallend en verrassend is het nummer dat zanger Mart van den Bighelaar solo op zijn gitaar doet, waarmee hij de aandacht het publiek weet te krijgen. The Martial wordt uiteindelijk derde en wint daarmee een gratis repetitie bij Sound Dog.

There There
Wanneer There There de eerste akkoorden aanslaat, heeft de band meteen de volle aandacht van het publiek. De dynamiek in de rocknummers, met behulp van een drumcomputer en feedback van de gitaren, is duidelijk een sterke kant van de vierkoppige band. Zanger Joep Gudde zingt zeer laag, waardoor de zang soms wegvalt in het muzikale geweld op het podium, zonde. Ondanks dat staat There There als band er al volledig en de jonge band kaapt meteen de hoofdprijs weg.

Men On Wire
De afsluiter van de avond is Men On Wire. Deze band valt op omdat Men On Wire de enige van deze avond is die meerstemmigheid in de nummers heeft verwerkt. De band knalt vanaf het begin tot het eind, er is dan ook weinig dynamiek in de pop-/rock-nummers te vinden. Men On Wire wordt tweede en ontvangt een tegoedbon van Dijkmans Muziek.

Gezien: The Martial, There There, Men On Wire. Bourbon Street, 12 april 2014.