Trillende broekspijpen op Club 3voor12/Breda 16 november

Redactie 3voor12/Breda ,

Af en toe moeten die spijkers in het podium van Mezz Café even getest. Zitten ze nog wel op de juiste plek? Na zaterdag 16 november weten we meer. Dan zorgen Powerized, Blue Garden en A Giant A Genius voor een zeer stevige Club 3voor12/Breda. Metal en hardrock is alles wat de klok slaat die avond.

Powerized is een melodieuze power metal band met invloeden van bands als Edguy, Powerwolf en Avantasia. De huidige bezetting van het zestal uit Breda bestaat sinds februari 2013. De livereputatie van deze band liegt er niet om. Zo haalde de band onder meer een tweede plek in de Benelux finale van de bandwedstrijd Emergenza. Onlangs bracht de band hun eerste EP onder de titel 'My Creed'. Via de website van de band is de single 'My Creed' gratis te downloaden. Interview!

Blue Garden maakt heavy rock met een seventies-randje. Na wat stuivertje wisselen met de instrumenten heeft dit Bredaas trio de ideale samenstelling gevonden. De band is beïnvloed door bands als Mötorhead, The Gun, Kyuss en Masters of Reality: een mix van oude en nieuwe namen. Blue Garden bestaat uit Gijs van Elewout op gitaar, Robert van Kuijk achter de drums en frontvrouw Laetitia Kemps die ook bas speelt. Over een eerder optreden schreven we: "Straight up-rockmuziek, die erg doet denken aan rockbands van de oude stempel, met veel kracht en instrumentale stukken." Interview!

A Giant A Genius bestaat al een aantal jaar. Hun muziek wordt vaak omschreven als zwaar, gelaagd en hypnotiserend. De band mixt stoner, grunge en pop tot een uniek geheel. MOJO-boeker Bertus de Blaauw roemde de filmische sferen van het werk van deze Bredanaars. Aan inspirerende voorbeelden geen gebrek maar als er iets is waar A Giant A Genius goed in is, is het het creëren van een eigen geluid. Interview!

Club 3voor12/Breda in Mezz Café op 16 november begint om 20.30 uur. De entree is gratis.