Een dansende Mezz geniet van Krystl

Verslag van Krystl en Awash

Tekst & foto’s: Sanne van Hassel ,

Krystl brak door toen haar nummer 'Golden Days' voor de Martini reclame gebruikt werd. Sindsdien is ze niet meer weg te denken uit de Nederlandse popscene, waarin ze onlangs haar nieuwe album 'Undefeatable' uitbracht. Op dit moment tourt ze langs de podia in Nederland om dit album ten gehore te brengen.

Het voorprogramma wordt iedere show verzorgd door lokaal talent uit de omgeving van de club. In Breda was het de beurt aan Awash om een half uurtje akoestisch een aantal nummers te laten horen. Hoewel Awash geen onbekende band is in het Bredase circuit wordt de band vanavond vooral overstemd door het publiek. Dit zorgt ervoor dat de band uit Breda/Tilburg minder sterk uit de verf komt, terwijl ze wel over kwaliteit beschikken.

Krystl krijgt met haar solo opening achter de piano het publiek wél stil. Het is dan ook te merken dat het publiek vooral geïnteresseerd is in Krystl. De ruim anderhalf uur durende show wordt vooral gevuld met werk van het nieuwe album, afgewisseld met de hitjes van haar debuutplaat. Opvallend deze avond is het aantal covers dat voorbij komt. Van Lordes ‘Royals’, Robin Thickes ‘Blurred Lines’ tot een medley aan nummers van haar heldin Etta James.

Hoewel haar eigen nummers pure pop zijn, zou het zeker niet verkeerd zijn in de toekomst ook eens in de richting van Etta James zelf te gaan kijken, want daarmee pakt ze namelijk de hele zaal in. Dansend en zingend gaat de zaal, gevuld van kinderen tot senioren, mee met Krystl. Hoewel de up-tempo nummers en ballads met elkaar afgewisseld worden, is dat misschien meteen ook haar valkuil. De overgangen zijn te abrupt, waarbij ze zelf ook nog eens moet bijkomen van al haar energieke bewegingen. Dat is dan ook het enige minpuntje, want verder zet Krystl een prima set neer waarbij ze de zaal zichtbaar vermaakt.

Gezien: Awash, Krystl. Mezz, zondag 27 oktober 2013.