Douwe Bob maakt zijn titel waar in uitverkochte Mezz Douwe Bob maakt zijn titel waar in uitverkochte Mezz

Intieme akoestische nummers afgewisseld met uptempo countrypop

, Tekst: Geneviève Smans, foto's: Melissa Scharroo

Douwe Bob maakt zijn titel waar in uitverkochte Mezz

Intieme akoestische nummers afgewisseld met uptempo countrypop

Tekst: Geneviève Smans, foto's: Melissa Scharroo ,

In 2012 won Douwe Bob Posthuma de talentenjacht ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’. Donderdag 17 oktober stond hij in Mezz als onderdeel van zijn clubtour. Douwe Bob laat zijn liefde voor de jaren zestig en zeventig klinken.

Supportact VanHoek warmt het publiek op met popsongs die lekker in het gehoor liggen. “We vinden het zo gaaf dat we in het voorprogramma van Douwe Bob staan!” Het enthousiasme en de ambitie van VanHoek is meteen duidelijk.

Als eerste nummer speelt Douwe Bob akoestisch in zijn eentje zijn auditienummer dat hij geschreven heeft voor ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland’. Na dit nummer sluit de rest van de band aan. Douwe Bob: “Uitverkocht! Hoe gaat het Breda?” Mezz gaat los bij nummers als ‘You Don’t Have To Stay’ en ‘Multicoloured Angels’. Deze nummers zijn duidelijk geïnspireerd door artiesten als Johnny Cash en Elvis Presley.

Een sterke kant van Douwe Bob is zijn talent voor het schrijven van gevoelige, intieme liedjes. Helaas wordt het hele concert luidruchtig gepraat door het publiek. Dit leidt tot een kleine onenigheid als een boze muziekliefhebber roept dat ze stil moeten zijn. Douwe Bob laat zich niet afleiden en heeft veel interactie met het publiek tussen de nummers door. Hij vertelt over zijn indruk van de Bredase kermis. “Ik kom uit Amsterdam en daar hebben ze ook wel eens een kermis, maar die is niet zo vet als deze hier in Breda!”

Ook laat Douwe zijn liefde voor country en bluegrass zien en horen. “Are you ready for the bluegrass Breda?” Met contrabas, mondharmonica en akoestische gitaar speelt hij met zijn band een nummer waarin hij zijn liefde voor ijskoud bier bezingt. “I know you’ll never leave me, my ice cold beer.” Het publiek zingt en swingt mee. Hij speelt twee nummers als toegift en bij het laatste nummer neemt hij twee dames uit het publiek op het podium. Bij de merchandise stond het na afloop vol met vrouwen die op de foto wilden met de Amsterdamse singer-songwriter.

Gezien:  VanHoek, Douwe Bob. Mezz, donderdag 17 oktober 2013.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda