Happy hardrock spat van het podium bij The Dirty Denims Happy hardrock spat van het podium bij The Dirty Denims

Mezz Café vol met stuiterend publiek

, Tekst: Dominique Antonissen

Happy hardrock spat van het podium bij The Dirty Denims

Mezz Café vol met stuiterend publiek

Tekst: Dominique Antonissen ,

De Eindhovense band The Dirty Denims barst van het enthousiasme. De bandleden stuiteren over het podium van het Bredase Mezz Café en krijgen al snel het publiek met zich mee. ‘Happy hardrock’, zo noemen ze hun muziek, en dat is precies wat ze te bieden hebben. Veel positieve energie en leuk contact met de zaal. Dan zijn een paar akkoorden genoeg om er een rockfeest van te maken.

Al bij binnenkomst presenteren de leden van The Dirty Denims zich als positivo’s. Een krukje van twee bierkratjes siert het podium dat met een high-five beklommen wordt. Twee ruige meiden, in korte rokjes, en twee mannen die zich helemaal storten op hun muziek en hun publiek. Het is boeiend om naar te kijken, ook als je in de loop van de set de muzikale variatie wat gaat missen. De opbouw, de performance en interactie met het enthousiaste publiek: alles klopt. Drummer Thomas Spauwen heeft duidelijk gepland zich helemaal te verliezen in zijn act, gezien de grote hoeveelheid reservestokken die hij bij zich heeft liggen.

Naast de vele eigen nummers, zoals ‘24-7-365’, ‘Dirty Job’ en het aanstekelijke ‘Famous’, speelt de groep ook enkele covers, waaronder ‘What I Like About You’ en, verstopt in eigen werk, een fragmentje van AC/DC. Frontvrouw Mirjam Sieben weet het allemaal soepel aan elkaar te praten, al laat de verstaanbaarheid hier en daar te wensen over. De muziek heeft ook geen uitgebreide introductie nodig, de fans van The Dirty Denims weten precies waar ze voor komen. De rockers, die deze avond vaak in actie worden gefotografeerd en gefilmd, staan er op ook een foto te maken van hun fotografen. Ze zijn er duidelijk op uit om een feestje te bouwen met elkaar en iedereen die mee wil doen. En dat is gelukt.

Gezien: The Dirty Denims. Mezz Café, vrijdag 11 oktober 2013.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda