Allereerste cybergoth Antronic Festival in Mezz 25 oktober Allereerste cybergoth Antronic Festival in Mezz 25 oktober

“Ik wil iets opbouwen en mensen iets geven om naar uit te kijken”

, Interview: Daniël Hereijgers

Allereerste cybergoth Antronic Festival in Mezz 25 oktober

“Ik wil iets opbouwen en mensen iets geven om naar uit te kijken”

Interview: Daniël Hereijgers ,

Vrijdag 25 oktober beleeft cybergoth feest Antronic Festival haar debuut in de Jupiler Zaal van Mezz. Na eerdere edities met onbekende, kleinere acts in Mezz Café heeft organisator Ramon van Ophuizen nu drie internationale, grote namen naar Breda gehaald voor een heus festival: XMH, [x] - Rx en Combichrist, dat zelfs toerde met Rammstein. Samen dj’s KWAOD, Exocide en Mortal Paralizers gaat het vanaf 20:00 uur de hele avond door en kunnen fans van cybergoth, industrial, EBM en andere alternatieve, donkere genres hun hart ophalen. We spraken Van Ophuizen, alias dj Mortal Paralizers over het festival en zijn keuze voor Breda.


Hoe merk je dat er behoefte is aan Antronic feesten?
“Toen ik zelf nog veel uitging, was er veel keuze, maar veel feesten zijn weggegaan. Op dit moment zijn er nog drie grote over: Cyberia, Summer Darkness en Intona in Korsakoff Amsterdam, maar dat is gesloten. Vooral eenmalige dingen. Ik wil met Antronic iets opbouwen en mensen iets geven om bijvoorbeeld elke drie maanden naar uit te kijken.”

Er zijn al een paar edities van Antronic Party in Mezz Café geweest. Nu is er het festival in de zaal. Hoe ben je bij Mezz terecht gekomen?
“Via een vrijwilliger van Mezz kwam ik in contact met hen. Een geweldige organisatie, ik ben blij dat ze me deze kans geven. Ik hoef er zelf niets op te verdienen. Het is voor mij genoeg dat de mensen ervan genieten. Daar kijk ik ook het meest naar uit. Breda is wat openbaar vervoer en reistijden betreft wel een moeilijke plek. De gothic scene is niet zo groot in Nederland en bezoekers moeten nog wel naar huis kunnen. Daarom gaan we na het festival door met een afterparty in het café met verschillende dj’s en maken we er een leuk feestje van.”

Waar staat Antronic voor?
“Antronic is een naam die ik lang geleden bedacht heb voor mijn afstudeerproject. Ik wilde iets wat een beetje technisch klonk en toch een duister randje heeft. De naam was bedoeld voor een alternatieve community. Die heb ik gebouwd en jarenlang langzaam uitgebreid. Op een gegeven moment was het een community, shop en een radiostation, met podcasting en interviews. Helaas kreeg ik steeds minder tijd door werk en andere dingen. Dus ben ik gestopt met de radio en de community uit te breiden. In de toekomst hoop ik een team te vinden of te bouwen waarmee ik alles weer op kan pakken. Ik vind het geweldig iets te bouwen waar mensen iets aan hebben. Nu is alleen de shop nog over, plus de feesten die ik organiseer. De shop is ook aanwezig op het festival en ik wil in de toekomst de aankleding meer uitbreiden en vooral vette en leuke bands naar Breda halen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda