De eerste Uit Je Hok najaar 2013 een groot succes De eerste Uit Je Hok najaar 2013 een groot succes

Metal leeft nog steeds, zowel bij jong en oud

, Tekst: Kyki Vermaire, foto's: Daniël Hereijgers

De eerste Uit Je Hok najaar 2013 een groot succes

Metal leeft nog steeds, zowel bij jong en oud

Tekst: Kyki Vermaire, foto's: Daniël Hereijgers ,

Dinsdag 1 oktober heeft Mezz Café de eerste Uit Je Hok van het najaar 2013 beleefd. POB en Mezz zijn weer klaar voor een nieuw seizoen. Lokaal talent krijgt op deze manier de mogelijkheid zich te presenteren. Deze eerste avond van het nieuwe seizoen knallen de bands Right In Between en Soliton van het podium en brengen een knap staaltje metal!

Right In Between mag het spits afbijten. De band wordt gevormd door Jelle de Vries (vocals, gitaar), Anthony Eckhard (drum, backing vocals), Kevin Fransen (gitaar, backing vocals) en Jasper Dolk (bas). De bandleden zijn jong, maar bruisen van energie en willen hun sound graag laten horen. Het begint een beetje rommelig, het geluid is niet optimaal, maar de band speelt lekker door. Kevin brengt krachtige riffs ten gehore op zijn, naar horen zeggen, sexy gitaar. Wanneer ze hun derde nummer inzetten, laten de bandleden een lekkere tempowisseling horen. De invloeden van de band zijn duidelijk aanwezig: een kruising tussen de looks van Eddie Vedder met een sound zoals die van Nirvana. Dit alles in een jong jasje en je krijgt Right In Between.

Jelle en Kevin hebben een gitaar battle en Anthony zijn drumsolo is misschien eenvoudig, maar strak. De zaal is opgewarmd en geeft iets meer interactie. Een moshpit wordt gevraagd, maar de uitdaging voor de beste ‘pit’ wordt niet aangegaan. Jasper is zeer recentelijk toegetreden tot de band en bast zich lekker de avond door. De jonge band mist hier en daar nog nét wat kracht, maar met de Hamer van Thor om Jelle zijn nek zal de band zijn geluid doorzetten. We gaan zeker nog veel meer horen van Right In Between. Right In Between speelt op 17 november in Bergen op Zoom.

Soliton bestaat uit Jeroen Coertjes (gitaar), Peter Scheffer (drum), Wolf Josten (gitaar) Chris Hemmen (zang) en Tim van der Lee (bas) De mannen zijn geen onbekenden op het podium, maar in deze formatie hebben zij vanavond hun debuut optreden. Peters dubbele bass en zijn technisch drummen laat ons hart sneller kloppen. Gitaarwerk wat staat als een huis, wijdbeens headbangend, spelen ze strak en sterk. De band geeft een set weg die power en explosiviteit bevat. Ze maken wat ze beloven waar. Niets is slaapverwekkend, saai of eentonig. Nee, Soliton knalt van het podium!

Soliton is technisch en anders dan de doorsnee metalband. Hun invloed is duidelijk te herkennen, maar behoudt een eigen sound. Het tempo wisselt en het ritme is niet eentonig. Het publiek gaat niet helemaal mee, maar is gecharmeerd en in de ban van de band. Ze hebben niks extra’s nodig. Hun muziek spreekt voor zich. Ze doen wat ze het liefste doen: goede muziek maken en knallen. We de band graag terug, maar dan in de grote zaal!

Gezien: Uit Je Hok met Right In Between, Soliton. Mezz Café, dinsdag 1 oktober 2013.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda