Mezz Café valt stil voor Sofie Letitre

Tekst & foto’s: Sanne van Hassel ,

In mei stond Sofie Letitre nog in de grote zaal van de Mezz als voorprogramma van Qeaux Qeaux Joans. Nu staat ze in het kleinere café met haar eigen najaarstournee, voordat ze de studio induikt voor de opvolger van debuutplaat ‘Back Where We Come From’.

Stipt om half vijf trappen Sofie en band af, waarna ze beloven een uurtje te zullen spelen. Hoewel het vaak erg rumoerig in het Mezz Café kan zijn, weet Sofie de aandacht vanaf moment één vast te grijpen. Geboeid luistert de redelijk goed gevulde zaal naar de breekbare, maar daarnaast ook meer bombastische nummers die Letitre ten gehore brengt met haar band. Op deze zondagmiddag komen vooral nummers van haar debuutplaat voorbij, maar om een voorproefje te geven van haar nieuwe album speelt ze alvast solo een nieuw nummer, op ditmaal een elektrische gitaar. Zelfs een Nederlandstalig nummer komt langs, maar dat blijft vooralsnog een eenmalig uitstapje.

Het stille publiek is onder de indruk van Sofie, maar andersom net zo goed. De singer-/songwriter bedankt dan ook de klappende menigte die vraagt om een toegift. Bij gebrek aan andere nummers speelt ze nog een keer ‘Mind The Gap’, maar dat maakt het enthousiaste publiek vandaag helemaal niet uit. Zij zijn allang blij dat ze nog even mogen genieten van de zangeres.