Uit Je Hok wederom een succes met The Hot Dogs en Rank & File

Een avond rock ’n roll en raprock; een gewaagde combinatie

Tekst & foto's: Kyki Vermaire ,

Dinsdag 5 november was alweer de tweede editie Uit Je Hok van dit najaar. Ditmaal brengen Mezz en POB de lokale bands The Hot Dogs en Rank & File naar het podium. Het leuke van Uit je Hok is dat zij telkens een avond brengen met een diversiteit aan muziek.

The Hot Dogs
Het zestal, Janssen (zanger), Heeren (gitarist), Schouw (slaggitarist), Suiker (toetsenist), Vergouwen (bassist) en Valentijn (drummer) betreedt het podium, allen keurig in stijl gekleed met een zwarte pantalon en bordeauxrode bloes met stropdas. De classic vocal microfoon van Janssen zorgt voor de finishing touch. De jongens hebben voor een rock ’n roll uitstraling gezorgd en starten hun set met een Elvis medley. Vergouwen speelt het eerste nummer op een contrabas en dat zorgt voor een leuk effect. Bekende nummers van Queen, CCR, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis komen voorbij en het publiek staat vrolijk mee te bewegen op de muziek. De sfeer zit er goed in en de zekerheid neemt toe bij de mannen op het podium. Vergouwen verzorgt zo nu en dan de backing vocals en wisselt zijn contrabas in voor zijn basgitaar en speelt op zijn gemak verder. De uithalen in de zang zijn speels en The Hot Dogs zorgen voor een gezellige sfeer. Het klinkt compleet en allen hebben zij een duidelijke rol in de band en weten zij die op het podium goed neer te zetten. De zaal wordt denkbeeldig omgetoverd in een restaurant waarbij we dineren in een Cadillac en tussendoor dansen op de muziek naar keuze uit een jukebox en pauzeren om te lurken aan onze milkshake. Misschien dat we de band de volgende keer iets meer willen zien swingen, als zij op een iets groter podium staan.

The Hot Dogs, een gezellige sfeervolle set en leuk om te zien dat de rock ’n roll en oldies ook bij de jongeren geliefd zijn.

Rank & File
Na de pauze en het ombouwen van het podium is het de beurt aan de mannen van Rank & File. Het viertal, Heesterbeek (zanger), Westerlaken (gitarist), Broens (basgitarist) en Johannis (drummer) starten een korte soundcheck en communiceren met de geluidsmannen. Nadat alles naar wens is, starten zij hun set met het nummer ‘Gap Generation’. De sound doet denken aan Rage Against The Machine (‘Killing In The Name Of’) en The Urban Dance Squad (‘Demagogue’). Toch weten zij een eigen sound te brengen, mede dankzij de stem van Heesterbeek en het sterke gitaarspel van Westerlaken. De band haalt zijn inspiratie uit maatschappelijke thema’s en persoonlijke ervaringen zoals carnaval (‘Attraction’) en hoe het is om op het podium te staan. Sinds hun vorige optreden hebben zij twee nieuwe nummers en brengen deze ten gehore tijdens Uit Je Hok. Heesterbeek is een frontman die met zijn sprongen en voornamelijk zijn longinhoud de aandacht trekt, want zijn raps vloeien over zijn lippen. Toch geeft hij ook zijn bandleden de kans om te schitteren op hun moment, Westerlaken die begint te’ shredden’ en drummer Johannis die duidelijk zijn strakke drumwerk laat horen. Broens bast lekker en oogt kalm als zijn band losschiet. Hij zorgt snel dat alles weer op zijn plek zit en bast weer lekker door.

Rank & File zet een sterke set neer en weet de aandacht van het publiek tot het einde vast te houden. De band sluit hun set af met het nummer ‘Kill The Beast’, ze hebben deze avond, samen met The Hot Dogs, ‘gekilled’. Wederom een knallende editie van Uit Je Hok!