Achtste Rauw Hees Teder met Thom van Vugt, Flip Noorman en Equinox the Peacekeeper Achtste Rauw Hees Teder met Thom van Vugt, Flip Noorman en Equinox the Peacekeeper

Vrijdag 31 mei in De Grott

, Aankondiging: Daniël Hereijgers

Achtste Rauw Hees Teder met Thom van Vugt, Flip Noorman en Equinox the Peacekeeper

Vrijdag 31 mei in De Grott

Aankondiging: Daniël Hereijgers ,

De achtste editie van Rauw Hees Teder is aanstaande vrijdag 31 mei, zoals altijd in theater De Grott aan de Haagweg 98, door de groene poort. Thom van Vugt, Flip Noorman en Equinox the Peacekeeper spelen vrijdag in het theatertje. Sfeer en ambiance zijn verzekerd, want bij Rauw Hees Teder praat het publiek niet door de muziek. De entree is € 5,- en de zaal gaat open om 20.00 uur, aanvang eerste optreden is half negen.

Thom van Vugt is de eerste die optreedt. Hij komt uit Oosterhout en zit aan het eind van zijn eindexamenjaar op het Bredase Markenhage college, met muziek in zijn vakkenpakket. Schrijft sinds een jaar of drie eigen werk, in het Nederlands en Engels en speelt piano en gitaar. Welke instrumenten het worden op Rauw Hees Teder is even afwachten. Flip Noorman speelt als tweede, een eigenzinnige liedjeszanger en dichter die ook in klassieke koren zingt en docent muziek en filosofie is. Die brengt vast weer interessante verhalen. Zoals in onze interviewrubriek ‘De Pareltjes van…’ dat we met hem hielden voor de Minstrelen- en Troubadourentocht in 2011.

Organisator Leon Weterings is daarnaast zeer verguld met de komst van Equinox the Peacekeeper. Een project van de Antwerpse singer-songwriter Wouter Buyst met muzikale invloeden van Bonnie Prince Billy, de IJslandse groep Múm en Mississippi John Hurt. “Het is de eerste keer dat er een Belg op Rauw Hees Teder speelt. Verder vind ik wat hij doet muzikaal heel interessant. Het is singer-songwriter, maar dan gecombineerd met effecten en loops en samples. En het is iemand met het hart op de juiste plaats. Hij heeft onder andere muziek gemaakt met weeskinderen.” Equinox omschrijft zijn liedjes zelf als melancholische folksongs met elektronica.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda