3voor12/Breda tipt POBparade '13

Wat mag je echt niet missen tijdens Pasen?

Robin van Essel ,

Zoveel bands, zoveel kroegen, waar moet je beginnen? Natuurlijk verdienen alle bands en het festival op zich alle lof; mooi dat we dit elk jaar in Breda kunnen neerzetten. Maar 3voor12/Breda scheidt spreekwoordelijk de kaf van het koren en tipt tien dingen die je dit paasweekend écht niet mag missen. Oké, er is wat overlap, dus dat wordt heen en weer rennen dan.

1. Het Grote POB Paasontbijt

Geen Pasen zonder paasontbijt. Daarom kun je zondagmiddag in De Avenue aanschuiven bij het paasontbijt, eh, brunch, van POB. En om alvast in de stemming te komen en je persoonlijk door Herman Sibon beschilderde eitjes nog beter te laten smaken, wordt het bacchanaal muzikaal opgeleukt door het beste van Creedence Clearwater Rivival. Nou is dat op zich niet zo spannend, maar natuurlijk wel als Boudewijn Bonebakker, Fernando Lewis en Eric Wels dat doen. Zij laten de Hammond en Flying-V even thuis (het is nog vroeg) en spelen akoestisch.
Zondag, 14.00 uur, De Avenue. Reserveren verplicht op de site van POB.

2. Rita Lynn

Uit Zundert, maar “... deze band alleen maar wegzetten als Zundertse folklore is te weinig eer,” aldus onze recensent afgelopen Rauw, Hees, Teder. De band speelde al op Noorderslag en leverde een bijzonder fraaie, titelloze EP af. De band is overgestapt naar Engelstalig en dat komt hun authentieke folk, Americana en blues ten goede. Het wordt koud dit weekend. Als je je even in de zompig warme delta van de Mississippi in het zuiden van de VS wil wanen, moet je hierheen.
Zondag, 17.00 uur, De Bommel.

3. June

'Muziek voor meisjes, gespeeld door stoere jongens,' noemde bassist Tim Hereijgers de muziek van zijn band June, ook al uit Zundert, vorig jaar op de radio bij Locals United. June won de Red Bull Bedroom Jam samen met regiogenoten MacSwordfish (zondag eveneens in De Bruine Pij) en speelde hun funky poprock al eens op onze clubavond. Dat zijn mooie ervaringen. Het enthousiasme van June doet de rest.
Zondag, 20.00 uur, De Bruine Pij.

4. 3ThaHardWay

Dat wordt kiezen zondagavond, want ook de Jupilerzaal heeft met 3ThaHardWay een akelig goede line-up. Voor de liefhebbers van versterkers op elf en gaan, nu eens niet in Bloos maar in Mezz. Wat te denken van oudgedienden van Wasted Bullet, Otis, Lockdown en Hilton Dive? Maar vlak ook jongere goden als Tarantino en Second East niet uit. Dat wordt een teringzooi. Lees ook: Podiumdebuut van Second East.
Zondag, 19.30 uur, Mezz.

5. The Brave

Ja, we weten dat we er eerder over hebben geschreven. Maar The Brave heeft met 'Lift The Curtain' een nieuwe EP op zak die zo mogelijk nog harder rockt dan zijn voorgangers en hopelijk onze vrienden eens de nodige landelijke aandacht gaat schenken. Bovendien kun je hier best goed blijven hangen, want de bliepjespunkers van Disco In The Disco en de dj's van Locals United nemen het daarna over voor de Bad Kids Party.
Zondag, 20.45 uur, Mezz Café.

6. Lawaii

Is het 'lawaai', of 'Hawaii'? Of beide? Alleen Ruut van Andel weet het. Net als de samenstelling waarin Lawaii dit weekend het podium betreedt. Alleen, met broer Freek, of met volledige band? Akoestisch of versterkt? Eén ding is zeker: iedereen die Lawaii ooit live zag, is aangenaam verrast.
Zondag, 21.30 uur, Sam Sam

7. Awash

Niet helemaal Bredaas, maar stiekem mag de stad best wel trots zijn op deze heren. Op Record Store Day, 20 april, komt het debuutalbum 'Turn The Lights' uit en het kan niet anders dan dat het deze solide band de nodige faam buiten de provinciegrenzen gaat brengen. Awash speelde al op 3FM, dus café Sam Sam, dat gaat wellicht in de toekomst te klein zijn, dus grijp de kans nu.
Zondag, 23.00 uur, Sam Sam

8. Julian Edwardes

Een beetje de vreemde eend in de bijt in de Bredase muziekscene, maar wel een stille eend die stiekem heel goed bezig is de laatste tijd. Zijn EP 'Paragon' kwam vorige maand uit, vol met fraaie, breekbare ambient electronica. Op de Fremdtunes-avond speelt Julian live met zijn drummer Wouter Jaftoran.
Zondag, 23.45 uur, De Graanbeurs.

9. Lost Lions Of India

Wie? Ja, dit is dus de band die je misschien kent onder de naam Explicit Parrt. De band stond altijd duidelijk op een afslag tussen rock en funk, en die laatste heeft nu duidelijk geprevaleerd. En bij een nieuw geluid hoort een nieuwe naam. Lost Lions Of India releasten begin dit jaar hun nieuwe plaat 'Savannah Dreams'. Het is nog steeds dezelfde band: ongetwijfeld retestrak.
Maandag, 17.00 uur, De Bommel.

10. Bridget And The Goldfish

Singer-Songwriter Bridget van Zundert, aangevuld met ook niet de minsten: David Cornelissen, Steph Byrne en Thom de Graaf. Het gevolg van dat recept is een aangename mix van folk, jazz en pop. Bridget And The Goldfish is bezig met een EP en dit zou zomaar eens kunnen betekenen dat de Tilburgers, na legio positieve recensies, de regio ontgroeien. See for yourself.
Maandag, 19.30 uur, Mezz Café.