Sofia Nero en Captain Hicks geven feestje weg in Mezz Café

Uit Je Hok met overtuigende indierock en vrolijke covers

Tekst: Thijs van den Houdt, foto’s: Daniël Hereijgers ,

Breda heeft afgelopen dinsdag in Mezz Café kennis mogen maken met indie- en progressive rockband Sofia Nero. Ook nieuwe speler Captain Hicks was van de partij om het publiek te voorzien van een goed uitgekozen verzameling covers, van The Police tot Jocelyn Brown. Na de singer-songwriter editie was het weer een luidere dinsdagavond.

Sofia Nero

Sofia Nero is een band bestaande uit vier mannen die elkaar ontmoet hebben op en rond de Rockacademie in Tilburg. Precies een jaar geleden bracht de band zijn debuut EP ‘Houdini’ uit. Nu, een jaar later, speelt het viertal voor het eerst in Breda. Het valt op dat de band live iets meer dynamiek laat zien dan op de EP te horen is. ‘Shotgun Disciple’ komt goed uit de verf met een paar knappe uithalen tegen het einde. Tijdens het nummer ‘Idoll’ laat de band zien wat hij kan, goed werk op de bas en een strakke, zelfverzekerde gitaarsolo zorgen voor het hoogtepunt van de set. De mannen vervolgen met een nieuw, iets rustiger nummer en eindigen strak en passend met ‘Modern Lovefare’. Ondanks het feit dat zanger Jehannes Reitsma aan het einde soms ietwat slecht verstaanbaar is, weet hij de aandacht van het publiek prima vast te houden.

Captain Hicks


Captain Hicks is een frisse formatie binnen de Bredase scene, met veel covers van artiesten uit de jaren tachtig en negentig, zoals The Police, Mother’s Finest en Jamiroquai. Captain Hicks is een anglicisme dat zoveel betekent als de som van vijf en één, en dat is precies wat je krijgt. Vijf bekwame muzikanten die, zeker voor een band zo jong als deze, opvallend goed op elkaar zijn ingespeeld. Vier al wat langer bezig met muziek en een jonge drummer en toetsenist. Samen begeleiden ze de vriendelijkogende zangeres Saskia Aarts  die zichtbaar moeiteloos de zang op zich neemt.

De band maakt een tamme entree met het nummer ‘Wrapped Around Your Finger’ van The Police. De stem van de zangeres past niet erg goed bij het nummer, maar dat is vergeten en vergeven zodra de band ‘Too Young To Die’ van Jamiroquai inzet. Het lukt Captain Hicks om een leuke sfeer te creëren met een geslaagde cover van de Britse band. Tegen het einde van het optreden doet de band twee sterke covers van Jocelyn Brown: ‘Somebody Else’s Game’ en ‘Always There’. Tijdens de laatste doen gitarist, drummer en bassist elk een solo, waarbij vooral de bassist positief opvalt. En zangeres Aarts prijst het talent van de 17-jarige drummer Mark van Reusel, je weet wel, van MacSwordfish. Captain Hicks tovert een glimlach op het gezicht van het Mezz Café.

Gezien: Uit Je Hok met Sofia Nero, Captain Hicks. Mezz Café, dinsdag 19 maart 2013.