Breda is met Berlin Nights een underground feest rijker

Kwaliteit deejays brengen publiek naar hogere techno sferen

Tekst: Nancy de Smalen ,

De eerste en hopelijk voor velen niet de laatste Berlin Nights was afgelopen zaterdagavond een feit! In de uitverkochte Mezz gingen verschillende type feestgangers goed uit hun bol op de technobeats van hoofdact ROD, ook bekend als Benny Rodrigues en support acts T.I.M en Rotek & Annex. T.I.M. (Tim Chapusot) en Rotek (Rolf de Bruijn) zijn de motoren achter het succes. Zij willen met het concept terug naar de wortels waar voor hun het underground clubgevoel om draait. Is dat gerealiseerd met Berlin Nights in Mezz?

De niet onbekende Rotek & Annex van o.a. het Lektrik concept, starten de avond achter de draaitafel met vinyl. Het belooft een drukke avond te worden, want iets voor middernacht is de zaal al aardig volgelopen. Hipsters, bierdrinkende studenten, maar ook ravers van het eerste uur, zijn al goed op weg om er een mooi feestje van te maken. Het publiek is gemêleerd en anders dan in het Berlijn gevestigde Berghain, er is geen deurbeleid, maar absoluut een gezellige bende bij elkaar.

ROD, die vanavond voor het allereerst onder deze naam in Breda achter de knoppen staat en dezelfde nacht ook nog in zijn eigen woonplaats Rotterdam een set zal geven, neemt het stokje over en knalt er vanaf half één flink tegenaan. Fijne technobeats vullen de zaal en de bass is goed voel- en hoorbaar. Mezz is een mooie locatie en geeft enigszins wel het underground clubgevoel, maar door de indeling en de drukte duwen bezoekers elkaar vaak van de trap bij het halen van hun biertje of flesje water. Iets wat de sfeer af en toe negatief beïnvloedt. ROD bouwt zijn set goed op en wisselt off beat platen af met hier en daar een klassieker.

Vlak na enen laat de trotse Tim Chapusot op Facebook weten dat het feest nu echt uitverkocht is. Terecht, want als technoliefhebber in Breda en omgeving is dit een feestje dat je niet mag missen. Dit is voor T.I.M. niet de eerste keer dat hij een feest organiseert. De Klankbord feesten staan ook al een tijdje op zijn CV. Voor sommige studenten is het goed betaalbare Berlin Nights, een tientje entree in de voorverkoop, een keer een andere locatie om hun biertje te drinken in Hawaï-shirt en met plastic snorretje, voor een enkele dertiger is ROD als een soort god die hij of zij vanuit de Now & Wow tijd volgt. Met welke intentie de gasten ook komen, iedereen maakt er een prettige nacht van.

T.I.M. sluit de avond af, bouwt vanaf nul zijn set op, maar komt alweer snel terug in de sfeer waar ROD zijn set mee eindigde. Berlin Nights geeft Breda een passend alternatief voor de underground avonden zoals die bestaan in Berlijn. Dit concept mag nog veel vaker terugkomen. Mocht je het clubgevoel van afgelopen zaterdag willen herbeleven, dan is het een aanrader om de sets terug te luisteren op de Soundcloud pagina’s van de deejays.

Gezien: Berlin Nights. Mezz, zaterdag 16 maart 2013.