Verslag eerste hiphop editie Club 3voor12/Breda

Met Freddie Lee, Ares, Heavy en Team Wasted

Tekst: Daniël Hereijgers, foto’s: Anouk Szabo, Rick Ruskus ,

In Breda en omstreken loopt veel hiphoptalent rond, dat bleek maar weer eens vrijdagavond. 3voor12/Breda bood Freddie Lee, Ares, Heavy en Team Wasted een podium tijdens de eerste clubavond van 2013, die voor het eerst volledig in het teken van hiphop stond. Host van de clubavond was Tjerkovara die de acts gevat en grappig aan elkaar praatte en dolde met dj Ben Jur. “We gaan nu weer even allemaal buiten roken en zijn over een kwartier terug, dan missen we de foutjes.” Waarop Ben Jur reageerde met pianoriedeltjes tijdens Tjerkovara’s slotwoordje.

Freddie Lee

Bredase rapper Freddie Lee trapt af vanavond, Mezz Café is ongeveer half gevuld en opvallend is het hoge aantal mutsen en petjes. De meeste hiphopfans houden ook gewoon hun jas aan. Freddie Lee neemt zijn eigen naam en leven als uitgangspunt en noemt zich “baas zonder money” terwijl zijn maat MBS meerapt en Ben Jur de beats levert. Freddie Lee komt binnenkort met een mixtape.

Ares

Het jonge raptalent Ares, tweede rapper Wouter en dj en derde stem dj Dennis staan al voor de derde keer deze week op de planken. Eerst haalde hij de volgende ronde van Kunstbende, dinsdag stond hij nog met Fotosynthese in het voorprogramma van Logic in De Melkweg en vandaag is er Club 3voor12/Breda. Hij excuseert zich want is wat grieperig, maar doet toch zijn best om met ‘Regenboog’ en oppeppende teksten het publiek wat in beweging te krijgen. “Lachen, het is weekend!”, nieuwe single ‘De Wereld Draait’ knalt als een gek, heeft zeker potentie. Ares had wel wat meer liefde verdiend van het Bredase publiek vandaag.

Heavy

Dan is het de beurt aan Heavy, die met maat Remco meteen gemotiveerd en energiek start met ‘Hoofdstuk Afgesloten’. De zware beats komen opnieuw van Ben Jur. Hele vette beats, maar dat is misschien flauw. Heavy is een geboren entertainer en praat zijn optreden met gemak aan elkaar. Zijn raps van aankomend album ‘Funk Or Die’ zijn bijzonder goed verstaanbaar en dat Tjerkovara en later Freddie Lee nog een woordje meerappen, doet de show als geheel goed. ‘Dikboy’ is een meezinger waarmee Heavy ook zelfspot aantoont. Misschien iets te veel nadruk op zijn omvang, goeie show.

Team Wasted

De verrassing komt uit Hoge Vught vanavond, de neven S.kinny en Morri$ hebben eigen Team Wasted shirts aan en ook de groep vooraan in het publiek heeft rode en witte TMW kleding aan. TMW gaat ook al binnenkort een debuutplaat uitbrengen, geproduceerd door Ben Jur, “de beste producer van Nederland,” volgens het duo. Een verrassende act omdat Team Wasted dansbare hiphop maakt, met naar dubstep en R&B neigende beats. Swag onder het motto ‘Swag Is Vies’. S.kinny en Morri$ hebben rapper Reflex en veel vrienden en familie meegebracht en bij het laatste nummer wordt er een keurig hiphop feestje gebouwd op het podium van het inmiddels bijna overvolle Mezz Café.