Voorronde Kunstbende in Mezz levert vijf nominaties op

Sabine de Waal, Eva Bouwmeester, Ares, Reverb en TMH Music door

Tekst: Ilse Zwakke, Robin van Essel; Foto's: Ilse Zwakke ,

Afgelopen vrijdag was Mezz het podium voor de selectierondes van Kunstbende Noord-Brabant 2013. Deze wedstrijd voor creatief talent in de leeftijd van dertien tot achttien jaar was de eerste in een reeks van drie selectierondes en had als thema 'Helden'. Het publiek had genoeg te doen: in de grote zaal speelden elf bands, singer-songwriters en rappers. Daarnaast stonden er nog tien dj's in het café voor een aparte ronde met eigen jury.

In de grote zaal, waar de acts werden gepresenteerd door Nederlands kampioen beatboxen Jarno Ibarra, speelden onder anderen Ares (deze week ook op de 3voor12/Breda clubavond) en No More Jack (PopSport 2012 publiekfavoriet en POB's PopRock-finalist). De jury, bestaande uit Bredase trots Merel Simons, Concrete Sneaker-bassist Danny la Haye en the Kik-toetsenist Paul Zoontjes, nomineerde uiteindelijk Sabine de Waal, Eva Bouwmeester en Ares voor de eindzege. Het publiek kreeg na de bekendmaking nog een optreden van jurylid Merel Simons' band Amarizsi, weliswaar in een uitgeklede versie met drie van de acht bandleden.

In een gezellig druk café stonden de dj's onder bezielende leiding van Tilbursge rapper Timmietex en de jury, bestaande uit dj EZD van de Shit Is Bangin-crew en Manuel Fernandez (Clock Kid). Dj DNS, aanvankelijk ook in de jury, was afwezig. Als genomineerden kwamen hier Reverb (veertienjarige Bredanaar Josua Janse) en zeventienjarige TMH Music (Tim Hoppen uit Prinsenbeek) uit de bus.

Op 1 april gaan de genomineerden naar de Brabantse voorronde in Eindhoven. Vanuit hier kan men doorstoten naar de landelijke finale, op 29 juni in de Melkweg in Amsterdam.