BED Breda gastheer van eerste Natural Wave-avond

Tilburgse organisatie wil deephouse- en technoscene in Brabant op de kaart zetten

Juliën L'Ortye ,

Vanavond vindt in het onlangs geopende BED de eerste editie van Natural Wave plaats. Deze vanuit Tilburg opererende organisatie heeft zich als doel heeft gesteld de deephouse- en technoscene van Brabant op de kaart te zetten. Dat doet ze door het organiseren en hosten van feesten, maar tegelijkertijd fungeert Natural Wave als een platform waar muziek gemaakt en gedeeld kan worden.

Deephouse en techno

Oprichter van de organisatie is Tum Jessen, student Commerciële Economie in Tilburg. Na een succesvol eerste schoolproject, waarbij hij een evenement moest organiseren, begonnen de plannen voor een nieuwe organisatie binnen het genre te borrelen. Jessen benaderde twee medestudenten (Vito Winckens en Timo Francke) en Natural Wave was geboren. Winckens: “De belangrijkste reden voor ons om hiermee te beginnen was eigenlijk vrij simpel: onze diepgewortelde liefde voor deephouse en techno.”

In hoeverre de organisatie een succes gaat blijken is voorlopig nog afwachten, maar Winckens ziet het positief in: “Onze kracht is dat we in een opkomende muziekstroming een van de eerste zijn die in Breda en Tilburg met zulke grote artiesten komen.” Daarnaast biedt Natural Wave ook de ruimte aan lokaal talent, zo zullen aankomende donderdag onder meer de Bredase DJ’s Francklin en Carma Collectiv op het affiche staan.

Line-up

Het volledige programma voor de eerste Natural Wave-avond in Breda ziet er als volgt uit:

Area 1 (hosted by ClayDrum):           
Sandeep                        
Pony                           
Francklin                       
Carma Collectiv

Area 2 (hosted by Natural Wave):
Cliffworks
L’Atelier
Tum & Lewie
Zabel

BED Breda is gevestigd in het hoekpand van de Vismarktstraat (28), de voormalige BB Live. Meer informatie over Natural Wave, de feesten en de kaartverkoop vind je op de Facebook-pagina.