Zevende Rauw Hees Teder met Jelle de Vries, Lulu Doxin en Rita Lynn… Light

Vrijdag 8 maart in De Grott

Redactie 3voor12/Breda ,

De zevende editie van Rauw Hees Teder, en de eerste van 2013, is vrijdag 8 maart als vanouds in theater De Grott aan de Haagweg 98. Bredanaar Jelle de Vries, Lulu Doxin en het Zundertse Rita Lynn in een light versie, spelen vrijdag in het theatertje. Let wel op dat je door de groene poort gaat om er te komen. Sfeer en ambiance zijn verzekerd want bij Rauw Hees Teder praat het publiek niet door de muziek. De entree is € 5,- en de zaal gaat open om 19.30 uur.

Jelle de Vries
Jonge en talentvolle singer-songwriter uit Breda. De zeventienjarige muzikant verwerkt invloeden uit de rock en blues in zijn gevoelige liedjes. Naast gitaar speelt Jelle ook piano. Hij heeft zich op jonge leeftijd ontwikkeld tot een allround muzikant die tijdens Rauw Hees Teder heel wat harten hoopt te raken.

Lulu Doxin
Lulu Doxin speelt een mix van pop, rock, folk en dance. Ze is beïnvloed door artiesten als Tom Waits, Ryan Adams en Anthony and the Johnsons. Ze studeerde aan de Popacademie en toerde onder meer door Ierland. Daar nam ze ook de nummers voor haar EP ‘Fairly Deep Snow’ op. Doxin werkt op dit moment aan een nieuwe cd.

Rita Light
Afsluiter van Rauw Hees Teder VII zijn de mannen van Rita Lynn. Omdat de hele band niet in de Grott past, komen ze met een afgeslankte versie: Rita Light. De sfeer en passie van deze americana band uit Zundert zal er niet minder om zijn. Onlangs verscheen een nieuwe titelloze EP. Daarop onder meer het nummer ‘No More Milk Recordings’.