Recensie ‘Terug Naar Planeet Rock’ EP van Omi EKP

Recensie: Michael Janiec ,

Waar Omi voor staat, maakt hij heel duidelijk met zijn nieuwe EP: ’Terug Naar Planeet Rock’. Een vijftal uniek klinkende nummers schetsen een balans tussen serieuze en iets luchtigere thema's. De nadruk ligt op direct en rauw. Bijvoorbeeld het openingsnummer dat dezelfde naam als de EP draagt. Hierin weet Omi een duidelijk statement te maken. Scherpe punchlines die een bepaalde mate van een ontstane ontvreemding projecteren, maar ook wel rasechte trots en zelfontplooiing tonen. Omi's karakteristieke en geleefde stem vertelt af en toe net de dingen die woorden niet kunnen overbrengen.

De EP verwijst naar een invloedrijke periode binnen de hiphop scene. ’Terug Naar Planeet Rock’ gaat terug naar de tijd waar experimenteren en creatieve grenzen verleggen centraal stond. Dit is goed terug te horen in de producties. Saccage, Julian Edwardes en Frietboer brengen een gevarieerd ritme en toon in de muziek. De verschillende samenwerkingen weten met de teksten een goed contrast tussen de nummers te scheppen. Creatieve vrijheid en oog voor detail komen ook sterk naar voren.

We vroegen Omi en producer Frietboer waarom deze EP gratis wordt gedeeld via de website van het Frietboerism label waarop beiden eensgezind reageerden: "De keuze voor gratis is simpel: het moet gehoord worden én verspreid. Dat is ons gevoel bij de 'Terug Naar Planeet Rock' EP."